Nova vest
Tenis 12

13.7.2024.

23:17

"Novak ne bi tako lako stigao do finala na drugoj podlozi" VIDEO

Džim Kurijer, bivši finalista Vimbldona, smatra da je Novak Đoković uradio maksimalno na Vimbldonu s obzirom na okolnosti.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Amerikanac je u razgovoru na Tenis čenelu, uoči finala u nedelju u kom se Đoković sastaje sa braniocem titule, Karlosom Alkaraom rekao da je trava bila podloga koja je omogućila Novaku da odigra bez previše rizika.

Lindzi Devenport je impresionirana Novakovim učinkom do sada.

"Novak čim izađe na travu zna šta želi da radi sa servisom. Koristi drugačiji spin, uspeva da lako dobija servis gemove, ne dodaje toliko jačini, zna da je visok procenat prvog servisa na travi ono što vam stvarno treba. Takođe, njegova sposobnost da prima servis mu pomaže mnogo, Džim je pričao o toj operaciji i ulasku u grend slem finale. Ispustio je samo dva seta, Firnli i Popirin. I fizički je sebi dao šansu. Nije igrao lude mečeve u pet setova rano na turniru", primetila je Lindzi Devenport. 

Kurijer je uporedio Novaka sa Rodžerom Federerom rekavši a su to igrači koji su u stanju da odigraju i prosečno na travi, a da opet odu veoma daleko na turniru.

"Ne verujem da bi Novak mogao slično na nekoj drugoj podlozi. Mislim da je njegovo znanje o tome kako da igra na ovoj podlozi superioran u odnosu na većinu igrača. Rekao sam to javno i pre nekoliko dana", kaže Kurijer.

Amerikanac kaže da bi bilo teže na drugačijoj vrsti podloge.

"Federer se osećao isto. Mogao je da igra prosečno i da dođe do četvrtfinala, jer većina igrača prosto ne zna kako da igra. Ne verujem da bi Novak tako komforno stigao do finala da se igralo na betonu ili šljaci", zaključio je Kurijer. 

Finalni meč muškog singla na Vimbldonu igra se u nedelju od 15 časova. 

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu