Nova vest
Tenis 17

13.7.2024.

20:45

"Novak je GOAT, sviđalo se ljudima to ili ne"

Lindzi Devenport, bivša grend slem šampionka i nekada prva igračica sveta, stala je u odbranu Novaka Đokovića.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/IMAGO

Danima uoči finala u fokusu je bio je duel između publike i srpskog tenisera, posebno na meču sa Holgerom Runeom.

Novak je tada rekao da velika grupa nije samo navijala za Runea, već je i negodovala na svaku njegovu grešku i nazvao je to znakom nepoštovanja.

Devenport, koja je na Vimbldonu trijumfovala 1999. godine, kaže da je apsolutno razumela Novakovu reakciju na takvo ponašanje publike.

"Mislim da mu je svega bilo dosta, nije uvek lako biti loš momak. U eri Rafe i Rodžera, činilo se da je publika uvek bila protiv njega. I ne samo protiv, već je 90 do 95 odsto navijača navijalo za protivnika. Mislim da se Novak umorio od toga. Nije lako kada su vam još i deca na tribinama. I kada činite sve što možete da ostanete u sportu, da mu pomognete da napreduje i raste", kaže Devenport za Tenis Čenel.

Lindzi je rekla da nema šta da mu zameri.

"Imao je nedavno operaciju, zar ne? iskreno, ne krivim ga, to je bio dobar potez. Ali neobično jer ,er čini tako mnogo dobrog na terenu i van njega. Izgleda da je danas potpuno u redu da se zviždi njemu, a to je užasno. On radi sjajne stvari", dodala je Amerikanka.

Poentirala je da je Novak teniski GOAT.

"On je najveći svih vremena. Otiće i biće i statistički najbolji, sviđalo se to ljudima ili ne, kao najveći igrač koji je ikad živeo. Nestvarno je kada pogledate njegove brojke. Ima 37 godina, hajde da mu aplaudiramo", zaključila je Lindzi. 

Novak Đoković i Karlos Alkaras u nedelju od 15 časova igraju finale Vimbldona. 


 

Podeli:

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu