Nova vest
Tenis 1

13.7.2024.

17:35

Krejčikova: Nisam ni sama verovala, najlepši dan u životu i karijeri

Čehinja Barbora Krejčikova, nova je šampionka Vimbldona.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Šampionka Rolan Garosa iz 2021. je tako tituli iz Pariza dodala i ovu iz Londona, a u velikom finalu bila je bolja od Jasmin Paolini iz Italije, 6:2, 2:6, 6:4.

Prošle godine u finalu je slavila njena sunarodnica Marketa Vondroušova, sada je to uradila Krejčikova i pokazala da ženski češki tenis i dalje ima veliki kvalitet ali i budućnost.

Po završetku meča, 28-godišnja teniserka iz Brna je otrčala do svog boksa kako bi podelila veliku radost.

Velika imena došla su da vide žensko finale, osim šampionki En Džons, Martine Navratilove i Bili Džin King, videli smo i Mariju Šarapovu, brojne ličnosti iz sveta filma poput Toma Kruza...

Na ceremoniji dodele pehara, pehar joj je dodelila predsednica LTA, a Krejčikova je blistala od sreće.

Profimedia

Jasmin Paoli i poted poraza nije izgubila onaj prepoznatljiv osmeh.

"Zdravo svima, hvala što ste došli, Videti pun stadion je ostvarenje sna. Ne igra se ovde često. Barbora, odigrala si sjajno, želim da ti čestitam. Igraš divan tenis, bravo za tebe i tvoj tim", izjavila je Paolini i dodala.

"Poslednji meseci u bili sjajni za mene. Hvala timu, porodici, bez njih ne bih bila ovde. Volim vas sve i hvala vam mnogo, Publika je bila sjajan dve nedelje, osetila sam mnogo podrške. Neverovatno je bilo osetiti tu ljubav. Nadam se da ću se vratiti, da ću zadržati ovaj osmeh. setiću se da je ovo io dobar dan, finala sam gledala na televiziji, navijala za Federera, ali biti ovde sada je ludo. Uživala sam u svakom trenutku. Ako sam nekog zaboravila, ne ljutite se na mene, hvala vam svima", poručila je Paolini.

Potom se publici obratila šampionka, Barbora Krejčikova. 

"Zdravo svima. Nemam sada reči, to je neobjašnjivo. Nerealno je. Definitvno najlepši dan moje karijere i mog života. Teško je objasniti šta osećam. Čestitam jasmim i njenom timu, bilo je sjajno finale. Borile smo se za svaku loptu. na kraju sam ja imala sreće. Ona je igrala finale i u Parizu, neverovatno je šta je uradila u kratkom periodu. jasmin, čestitam ti na tome", poručila je šampionka.

Poslednji gem bio je neizvestan, ali je Krejčikova izdržala.

"Samo sam govorila sebi da budem hrabra i da ako bude 5:5 da nastavim da se borim. Bio je jako težak meč, sjajno finale. Uživala sam mnogo. Srećna sam što stojim ovde i što upijam ovaj trenutak", dodala je Barbora.

Ona je nastavila tradiciju da češke igračice imaju uspeha na Vimbldonu. 

"Mislim da niko nije verovao u Brnu da ću doći do finala, i ja dalje ne mogu da verujem. Pre dve nedelje kada sam došla imala sam meč od tri sata, dobila sam ga 7:5 u trećem setu. Nisam imala dobar početak sezone, tako da je neverovatno da stojim ovde. Kako se to desilo, ne znam", priznala je šampionka.

Veliki uspeh duguje jednom od prvih mentora i trenera, Jani Novotnoj. Ona je bila šampionka Vimbldona, a preminula je 2017.

"Sve što se desilo od tada, promenilo mi je život. Tokom juniorskog perioda, prosto nisam znala šta da radim dalje. Pisala sam joj pismo, otišla na njena vrata. Jana me je posavetovala, rekla mi da idem napred. Obećala sam joj pre nego što je preminula da ću osvojiti grend slem i to sam uradila pre tri godine u Parizu. Bio je  to neverovatan momenat za mene, ali nisam ni sanjala da ću osvojiti isti pehar kao ona, 1998. na ovom mestu", dodala je Krejčikova.

Ne zna još kako će slaviti veliki trijumf.

"Ne znam, nadala sam se da ću pobediti. Nemam ideju kako ću slaviti. Pričaću sa timom, hvala im na svemu. Bilo je napetih nekoliko meseci. Srećna sam da smo to prebrodili i što ćemo uživati zajedno u ovom trofeju", zaključila je nova šampionka Vimbldona. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu