Nova vest
Tenis 16

11.7.2024.

20:07

Novak: "Znam šta mi je činiti"

Novak Đoković u petak će po 13. put igrati u polufinalu Vimbldona.

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/The Times/News Licensing

Svetski broj dva igra protiv Italijana Lorenca Muzetija kog je pobeđivao pet puta u šest okšraja do sada.

Uoči susreta u Londonu, Đoković je dao izjavu za Sportklub.

"Pripreme dobro teku. Juče sam iznenađujuće dobio dodatni dan bez meča. Uvek je nepoželjno kada se teniser povredi i preda meč, pogotovo ako je četvrtfinale gren slema. Želim mu brz oporavak. Za mene je pozitivno, uz to što sam u polufinalu i to što sam imao dodatni dan odmora bez dodatnog pritiska na koleno i imam dovoljno vremena da se oporavim i budem fizički spreman. Imam dva dana dobre treninge, u porodičnoj atmosferi. Tu su mi deca, tako da uživam u svakom trenutku", rekao je Đoković.

Tokom turnira je do sada nosio steznik na kolenu, ali čini se da nije bilo nikakvog problema. 

"Za sada je sve dobro. Uvek govorim 'za sada', jer ne želim da budem u potpunosti uveren i oslobođen razmišljanja da može nešto da se desi. Neću da kažem da razmišljam o tome, ali uvek postoji neka mogućnost, jer je operacija bila blizu turnira. Od početka Vimbldona nisam osećao bol, samo u par navrata, ali ništa zabrinjavajuće. Radimo sve što radimo da bih bio u što boljoj formi", dodao je Novak.

Izuzetno ceni igru protivnika koji je ove sezone pokazao da ume da igra dobro i na travi.

"Uvek se trudiš da igraš svoj tenis najbolje što znaš. S druge strane, moraš da se prilagodiš taktički svom protivniku. Tu je Museti, s njim sam igrao na šljaci oba puta ove godine koja mu je omiljena, ali je jako dobro igrao i na travi ove godine. Finale Kvinsa, polufinale Vimbldona. Sigurno će izaći sa namerom da pobedi i da sve od sebe. Veoma je talentovan, to svi znamo. Pobedio je neke dobre igrače, poslednjeg Frica koji je, rekao bih bio favorit, ali videli smo odličan meč u pet setova. Znam šta mi je činiti. Danas sam i na treningu radio neke taktičke primene koje ću sutra primeniti. Nadam se najboljem", zaključio je Novak.

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Postaje još tanji

Samsungova dolazeća verzija Galaxy Z Fold6 telefona bi mogla da se pojavi ranije nego što se očekivalo.

B92

19:30

3 h

Aktuelno

Meta odustala

Pričalo se da će Meta 2027. godine predstaviti VR hedset kodnog naziva "La Jolla" koji će konkurisati Appleo-vom Vision Pro uređaju. Ali, zbog visoke cene MicroOLED ekrana, to se ipak neće dogoditi.

Bug

14:30

8 h

Novo Sport Video Menu