Nova vest
Tenis 3

11.7.2024.

17:56

Paolini: "Ovaj meč ću pamtiti do kraja života" VIDEO

Jasmin Paolini je prva finalistkinja Vimbldona.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Posle sjajnog meča, Italijanka je pobedila Donu Vekić iz Hrvatske, 2:6, 6:4, 7:6 (8).

Po završetku meča koji je trajao dva sata i 55 minuta Paolini je blistala od zadovoljstva. 

"Težak meč, Dona je igrala neverovatno. Pogađala je linije. Mučila sam se na početku, ponavljala sam sebi da moram da se borim do kraja, da napredujem. Servirala sam jako loše. Presrećna samo što sam uspela, ovog ću se meča sećati do kraja života", izjavila je Paolini i dodala.

"Trudiš se da misliš šta treba da radiš na terenu iz poena u poen. Išla sam poen po peon, znate, nema mesta boljeg od ovog gde treba da se borite za svaki poen. Bilo je uživanje igrati pred vama. Za teniserku ne postoji mesto gde je veće uživanje igrati. Hvala što ste bili uz mene", zahvalila se i publici.

Iz VIP lože gledali su je članovi porodice, brat, otac i majka.

"Drago mi je što su tu. Verujem da im je bilo teško, bio je to pravi rolerkoster od meča. Zahvalna sam što su tu uz mene i što su me podržavali".

Ona je posle Serene Vilijams iz 2016. postala prva igračica koja je u istoj sezoni uspela da igra u finalu u Parizu i Londonu. 

"Poslednjih nekoliko meseci za mene su zaista ludi. Ne znam, trudim se da mislim samo na ovo što se dešava na terenu. Volim da igram tenis, sjajno je igrati na ovom stadionu. To mi je bio san. Gledala sam finala kao dete, uživam i živim u sadašnjosti. Zaista je bilo ludo ovih nekoliko meseci", priznala je Jasmin.

Na kraju su joj saopštili a je ovo bilo najduže polufinale u ženskom singlu.

"Nadam se da ste uživali u meču. Trudila sam se da dam najbolje od sebe. Ne znam koliko smo igrale, tri sata... Dva sata i 55 minuta? Umorna sam, bole me noge, ali sam presrećna zbog plasmana u finale", zaključila je Paolini. 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu