Nova vest
Tenis 0

10.7.2024.

22:19

X: Đoković i dobio i izgubio rivala

Trebalo je da desetog dana Novak Đoković po peti put izađe na vimbldonsku travu ove sezone.

Dušan Đukanović
Profimedia

Uslovno rečeno to se i dogodilo, ali samo na travi "Orangi parka".

Razlog neizlaska na "Centralni teren" bilo je odustajanje Aleksa De Minora od daljeg turnira.

U iščekivanju Đokovićevog treninga, u medija centru se čulo saopštenje da će Australijanac kroz 10 minuta održati konferenciju za medije.

Izvor: B92.sport

Neuobičajeno je da se igrači usred dana obraćaju novinarima, a kamoli kada najava za to stigne sa tako kratkom vremenskom najavom.

Bilo je jasno šta je u pitanju, iako putem zvaničnih kanala nismo dobili potvrdu. Na društvenim mrežama je već uveliko počela da kruži informacija o povlačenju što je ubrzo potvrdio i sam teniser.

"Očigledno, ne saopštenje koje sam želeo u bilo kom smislu. Razočaran sam, ali morao sam da odustanem zbog povrede kuka. Osetio sam da je nešto kvrcnulo tokom poslednja tri poena mog meča sa Fisom. Juče sam se podvrgao skeneru i potvrđeno je da je povreda u pitanju. Visok rizik je bio od pogoršanja ukoliko bih igrao", rekao je vidno utučeni De Minor u glavnoj sobi za medijske konferencije.

Videlo se da je deveti teniser sveta osetio bol i to na meč lopti protiv Francuza. Odmah posle je izjavio da ne želi da priča o tome, a već na konferenciji za medije da ne bi trebalo da bude problema. Očigledno je želeo sebi da da vremena.

Meč sa Đokovićem je opisao kao "najvažniji u svojoj karijeri", svoje prvo četvtrfinale na Vimbldonu i treće u karijeri. Poražavajuće...

Za Novaka ovo su i dobre, koliko to mogu da budu s obzirom na njihovu prirodu, ali i loše vesti.

Isticao je Đoković u više navrata da mu prija što više da igra kako bi se koleno što više priviklo. Sa svakim novim mečom, Đokovićevo stanje je sve bolje posle nedavne operacije. Zbog toga će meč manje potencijalno biti nepovoljne vesti.

Dobre su, logično, da je bez borbe prošao dalje. Neverovatno je kako se u Đokovićevu korist odvija žreb. U startu je povoljan, potom je ispao Hubert Hurkač, pa Aleksandar Zverev i sada De Minor bez borbe predaje iako je obećavao da bude najopasniji izazivač našeg tenisera.

Naravno da je to odmah pokrenulo lavinu komentara onih koji zaboravljaju da protiv tenisera iz Top 10 u karijeri ima 69 pobeda – više od Federera i Nadala.

Đoković će u narednoj rundi igrati protiv Lorenca Muzetija i to će mu biti 13. polufinale na Vimbldonu čime je izjednačio rekord Rodžera Federera.

Njih dvojica su do sada igrali šest puta (četiri puta na šljaci, dva puta na betonu), a Novak je slavio pet puta.

Italijan  je eliminisao Amerikanca Tejlora Frica, a Novaka je već imao prilike da testira na treningu pred meč sa Džejkobom Firnlijem.

Za duel sa 25. teniserom sveta se ponovo spremao sparingujući sa Markom Maksimovićem, koji je na trening došao direktno posle meča u dubl konkurenciji juniorskog šampionata.

Bila su tu i njegova deca Stefan i Tara, pa je i atmosfera bila daleko opuštenija nego na nekim od prethodnih. Naravno, sa izuzetkom onog neprekinutog sa Nikom Kirjosem.

Cup Tree provided by Sofascore


Kod dama, Elena Ribakina je nastavila sa dominantnim nastupima, prepustivši svega pet gemova svojoj verovatno i najvećoj prepreci ka finalu Elini Svitolini (6:3, 6:2).

Ribakina se čini spremnom da ponovi uspeh iz 2022. godine i još jednom hladnokrvno proslavi osvajanje druge Grend slem i vimbldonske titule.

Pobeda na Centralnom terenu je bila njena 19. na 21-om odigranom meču.

Sledeća prepreka će joj biti Barbora Krejčikova koja je eliminisala Jelenu Ostapenko. Sedma Čehinja koja je stigla do polufinala u Londonu u Open eri. Samo Amerikanke imaju više (21).

Cup Tree provided by Sofascore

Od ranije je poznato da će drugi polufinalni par činiti Jasmin Paolini i Dona Vekić.

U četvrtak se i igraju ženska polufinala.

Ukoliko vas zanima šta se dešavalo prethodnih dana na Vimbldonu:

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Da li je ovo početak kraja?

Direktor Telegrama Pavel Durov uhapšen je u Francuskoj i optužen zbog načina na koji je vodio svoju platformu, a u istoj nedelji društvena mreža Ilona Maska zabranjena je u Brazilu.

Tportal

20:00

7 h

Novo Sport Video Menu