Nova vest
Tenis 3

9.7.2024.

21:48

Alkaras: "Nisam se osećao prijatno"

Španski teniser Karlos Alkaras kaže da mu nije bilo prijatno što je igrao na terenu broj jedan, umesto na Centralnom.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Tamo su snage odmeravali Danil Medvedev i Janik Siner, dok je Karlos protiv Tomija Pola igrao na drugom po veličini stadionu.

Slavio je na kraju posle preokreta sa 3-1 u setovima.

"Očigledno su drugačiji uslovi kada je krov otvoren ili zatvoren. Osetio sam veliku razliku u igranju na Centralnom i terenu broj jedan. Trava je drugačija. Na terenu broj jedan ima više peska nego na Centralnom. Ne želim da kažem 'rupe'. Bilo je više mečeva na terenu broj jedan nego na Centralnom. Morao sam da prilagodim igru tome. Nisam se osećao uopšte prijatno na 'kecu' zbog uslova. Mislim da sam na kraju pronašao najbolji tenis", rekao je Alkaras.

Sada ga čeka Medvedev, koji je eliminisao Sinera posle pet setova.

"Srećan sam što sam u polufinalu Vimbldona. Stvarno sam srećan što sam na ovom nivou. Uzbuđen sam zbog meča sa Danilom Medvedevim. Najteža stvar u mečevima protiv njega ili najposebnija stvar kod njega jeste što može da dohvati svaku loptu. On je kao zid. Svaku loptu vraća", dodao je treći igrač sveta.

Alkaras igra sa dosta uspona i padova i deluje da nije na maksimumu.

"Trudimo se da pronađemo rešenja. Teško je igrati najbolji tenis u svakom meču. Znam da će biti nekih mečeva u kojima neću moći da igram najbolji tenis, ali ću morati da pokušam da pobedim. Ono što je 'velika trojka' radila tokom karijere, nisu igrati najbolji tenis uvek. Čak i tada, pronalazili su dovoljno dobru igru da bi pobedili. Kad ne budem igrao najbolje, pokušaću da pronađem rešenja. Ponekad će to biti teško uraditi", istakao je Karlos.

Alkaras i Medvedev sastaće se u petak.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

6 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu