Nova vest
Tenis 1

9.7.2024.

20:50

Alkaras: Mnogo sam živaca izgubio

Španski teniser Karlos Alkaras razgovarao je sa novinarima nakon pobede nad Tomijem Polom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TIM IRELAND

Španski teniser Karlos Alkaras pobedio je Tomija Pola sa 3-1 u setovima i plasirao se u polufinale Vimbldona.

Karlos Alkaras je rezultatom 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 pobedio Tomija Pola u četvrtfinalu Vimbldona i u narednom meču igraće protiv Danila Medvedeva koji je savladao prvog igrača sveta Janika Sinera.

"Pol igra odličan tenis na travi, osvojio je Kvins, sjajne stvari radio je na Vimbldonu. Bilo mi je veoma teško u prvom i na početku drugog seta. Bilo je kao da igramo na šljaci, mnogo relija, morao sam da ostanem snažan i fizički i mentalno. Kada sam izgubio prvi set bilo je malo teže za mene, morao sam da dobijem i srećan što sam našao rešenje", rekao je Alkaras.

Španac kaže da nije sumnjao u sebe:

"Verujem da mogu da se vratim. Pokušavao sam malo duže da tražim rešenje. To zavisi protiv koga igram i konstantno pokušavam da rivala stavim u problem. Na kraju sam uspeo sam da nađem rešenje. Meč je imao dobar ritam, ali na Gren slem tuirnirima mečevi su duži i imam više vremena da se oporavim. Svakako da verujem u sebe"

Naredni protivnik, kao i prošle godine, biće Danil Medvedev.

"On je odličan igrač. Nadam se istom rezultatu kao prošle godine. Dobio je Sinera, znam da je u odličnom stanju. Moraću da igram najbolje i da verujem u sebe. Biće teško, ali uživam u tome"
 

Očekivanja pred večerašnje polufinale EURO Španija – Francuska?

"Dosta sam živaca izgubio ovde na terenu… Biće veliko polufinale i veliki trenutak za španski narod", istakao je Alkara

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu