Nova vest
Tenis 102

9.7.2024.

19:54

Šampionski preokret – Alkaras u polufinalu!

Španski teniser Karlos Alkaras pobedio je Tomija Pola sa 3-1 u setovima i plasirao se u polufinale Vimbldona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
AP Photo/Alberto Pezzali

Karlos Alkaras je rezultatom 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 pobedio Tomija Pola u četvrtfinalu Vimbldona i u narednom meču igraće protiv Danila Medvedeva koji je savladao prvog igrača sveta Janika Sinera.

Alkarasu će ovo biti drugo uzastopno polufinale Vimbldona, pošto je igrao i prošle godine, što je i logično jer je osvojio titulu pobedivši Novaka Đokovića u finalu prestižnog Grend slema.

Interesantno, ali je Alkaras 2023. godine u polufinalu pobedio upravo Danila Medvedeva, svog narednog polufinalnog protivnika...

 


Ceo meč je trajao tri sata i 10 minuta, a prvi set je bio dug sat vremena i 12 minuta i pokazao nam je kakvu dramu možemo da gledamo u Londonu.

Upravo taj prvi set je pripao Tomiju Polu i to posle velike drame rezultatom 7:5, ali se retko ko usudio da pomisli da je to bilo sve što je Pol imao da prikaže.





Videli smo da je Alkaras rano došao do brejka, ali mu je Pol momentalno vratio i onda se igralo gem po gem, poen po poen do kraja prvog seta, a u jednom gemu smo videli čak 24 poena!

Preko sat vremena (sat i 12 minuta tačnije) trajao je ovaj prvi set koji je brejkom okončao Tomi Pol u svoju korist, 7:5. Pol je odlično startovao i naredni set, osvojio servis-gem, napravio brejk, a onda...

"Bum, tras, Alkaras" – momentalno je brejk vraćen, 2:1, da bi potom nastavio Alkaras dalje istim tempom i rezultatom 6:4 dolazi do poravnanja.



U naredna dva gema je Alkaras dozvolio Polu ukupno četiri osvojena gema. Prava dominacija šampionskog igrača kakav je Alkaras.

Čak 28 brejk šansi je sebi stvorio aktuelni šampion Vimbldona, prilično je opala energija Polu i samim tim se videlo da neće moći da isprati igru do kraja.

Alkaras je znao kako to da iskoristi. Svakim novim gemom lomio je Amerikanca i onda ga na kraju slomio i preokretom došao do polufinala!


Sva dešavanja iz Londona možete pratiti u LIVE BLOG-uz na B92.sport.

Završeno

18:16

Semafor
  5:7, 6:4, 6:2, 6:2  
Wimbledon, 1/4 finale SET GEM
Alkaras 3 0
Pol 1 0

19:54

KRAJ

Karlos Alkaras pobedio je Tomija Pola i otišao u polufinale Vimbldona gde ga čeka prošlogodišnji polufinalni rival, Danil Medveved.

Alkaras je posle drame izgubio prvi set i potom pobedio u tri naredna seta i porazio Amerikanca.

Sigurna pobeda, kvalitetna partija i plasman Alkarasa u polufinale.
 

19:52

5:7, 6:4, 6:2, 5:2 Alkaras servira za pobedu

Tomi Pol je odbio nalet Alkarasa, teoretski gledano ima nade za njega da može da produži ovaj meč, ali... Realno gledano, Karlos Alkaras servira za pobedu i teško da će propustiti ovako veliku i lepu priliku da se plasira u polufinale.

19:48

5:7, 6:4, 6:2, 5:1 Još gem do polufinala!

Lako i sigurno. Karlos Alkaras čeka još jednu šansu, verovatno na svom servisu i odlazi na duel sa Danilom Medvedevim koga je savladao prošle godine u polufinalu.

19:45

5:7, 6:4, 6:2, 4:1 Neverovatno!

Novi brejk! Opet Karlos Alkaras "lomi" Tomija Pola! Sve smo bliži Karlitosovom plasmanu u polufinale

19:42

19:39

5:7, 6:4, 6:2, 3:1 Aplauz publike

Oduševljeno publika pozdravlja Alkarasa i Pola. Sjajan reli još jednom i razmena koja nikog nije ostavila ravnodušnim. Volej sa mreže za 3:1 i osmeh na licu Karlosa Alkarasa, pobeda je sve bliža

19:34

5:7, 6:4, 6:2, 2:1

Dva dobra gema i brejk Karlosa Alkarasa. Verovali ili ne, ali je on na današnjem meču imao čak 25 brejk lopti! Ovo je bio jako važan momenat u trećem setu pa se očekuje da španski as i aktuelni šampion Vimbldona nastavi da igra u istom ritmu. Potpuno kontroliše meč.

19:26

5:7, 6:4, 6:2, 0:1 Dobar početak Pola

Amerikanac ovog puta nije dozvolio iznenađenje i brejk Karlosu Alkarasu. Dva brza poena posle djusa i osvojen prvi gem u četvrtom setu.

19:23

Podeli:

Komentari 102

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu