Nova vest
Tenis 2

9.7.2024.

9:05

Đoković: "Tolerisao sam neko vreme"

Srpski teniser Novak Đoković je savladao Danca Holgera Runea i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

U razgovoru za "Sport klub" je izneo utiske posle meča.

"Slabije je krenuo, osetila se nervoza kod njega, ja sam to odmah iskoristio od početka 3:0, i zadržao brejk prednosti da osvojim prvi set. Bolje je zaigrao na početku drugog seta, bio je bolji igrač, imao neke šanse. Ja sam pronalazio dobra rešenja kad je bilo važno i napravio brejk za 3:3, ključni u drugom setu. Spasao brejk loptu kada sam servirao za drugi set", rekao je Đoković za "Sport klub" i nastavio:

"Tu se lomio meč, to je bio momenat kada je mogao da preokrene, imao je publiku na svojoj strani, ali sam uspeo da zadržim koncentraciju i fokus i da prosto odigram peon za poen. Drago mi je da sam uspeo da ga savladam u tri seta."

Kada je u pitanju publika, da li je postojao "tornado" emocija?

"Nije bio tornado u tom kontekstu, ali sam osetio potrebu da kažem šta osećam. Većina ljudi je osetila i videla. U početku to njihovo urlikanje je bilo ka njemu. To je okej, tolerisao sam neko vreme u tom kontekstu zajući da podržavaju njega. To je preraslo u provokaciju i neki iskaz nepoštovanja, nesportsko ponašanje i navijanje tog dela publike, nakon svake greške, svakog izgubljenog poena su to radili. To smatram da nije u redu, rekao sam šta sam rekao i stojim iza toga."

Da bude sve kako treba do kraja, kada je u pitanju koleno.

"Nadam se, za sada sve funkcioniše kako treba", zaključio je Đoković.

Novaka u četvrtfinalu očekuje duel sa australijskim teniserom Aleksom De Minorom.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu