Nova vest
Tenis 13

9.7.2024.

14:59

Đoković podelio javnost: "Isti je kao Jokić – ponaša se kao petogodišnjak"

Novak Đoković svojom izjavom ponovo je izazvao veliku pažnju javnosti.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
AP Photo/Mosa'ab Elshamy

Đoković se u ponedeljak plasirao u četvrtfinale Vimbldona, pošto je glatko dobio Holgera Runea posle tri seta i dva sata igre. Rezultat je bio 6:3, 6:4, 6:2.

Meč je obležio i "klinč" srpskog tenisera i britanske publike, koja mu je tokom duela s Dancem zviždala i na taj način iskazala nepoštovanje.

Nije Đoković ostao dužan i nakon plasmana među osam najboljih na Vimbldonu imao je interesantnu poruku.

"Svim navijačima koji imaju poštovanje i bili su ovde večeras, hvala vam puno. Svim onima koji su odlučili da me ne poštuju, želim im: ‘Lakuuuuuuuu noć. Znam da navijaju za Runea. Na Turu sam više od 20 godina, znam sve trikove. Fokusiram se na ljude pune poštovanja koji su platili kartu i došli da navijaju. Igrao sam u daleko neprijateljskim sredinama. Verujte mi, ne možete da me dirnete. Osećam se sjajno na terenu. Idemo dan po dan. Uvek imamo nešto da radimo na treningu. Pričaću sa timom i analiziraćemo meč", bilo je Đokovićevo izlaganje po završetku meča.

Naravno, usledile su silne reakcije na društvenim mrežama, a Đoković je još jednom podelio javnost.

U odbranu Đokovića stao je novinar iz Indije.

"Svi imaju osećaj da ne moraju da poštuju neke apsolutne legende u sportu i onda kada im nešto uzvrate, to postane arogantno. Novak Đoković, Kristijano Ronaldo, Virat Koli prolaze kroz isto. Pa, nažalost, ne možete promeniti njihova dostignuća i status GOAT!", napisao je Indijac.

"Morate da volite Đokovića. Govori stvari kakve jesu. Tenis jeste i treba da bude poštovan u svojoj srži", napisao je jedan korisnik društvene mreže Iks iz Finske.

Jedan navijač je podsetio na izjavu Nikole Jokića, stavljajući u kontekst kakav je srpski menatalitet.

"Podseća me na ono što je druga srpska superzvezda rekla na pitanje da li je osetio pritisak publike tokom NBA utakmice u Majamiju, kada je rekao 'Igrao sam u Srbiji brate'."

Bilo je i onih koji ističu negativnu stranu Đokovićevog poteza prema publici.

"Uvek mi je smešno koliko je Đoković licemer, ako želiš da budeš negativac onda budi to i prestani da plačeš kada ne dobiješ podršku publike. Ne može da prođe nijedan meč, a da se ne ponaša kao egocentrični moron. Ali pitam se zašto ga fanovi ne vole", stoji u jednom tvitu.

Jedan korisnik je objasnio i šta se zapravo desilo.

"Publika je u početku vikala za Runea, a nije zviždala Đokoviću. Odmah nakon što je reagovao kao petogodišnjak, počeli su da mu zvižde."

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu