Nova vest
Tenis 1

9.7.2024.

8:00

VIII dan: Auto-put za Đokovića

Sve povoljniji žreb za Novaka Đokovića na putu ka finalu.

Dušan Đukanović
EPA-EFE/TIM IRELAND

Srpski teniser je u osmini finala odigrao svoj najbolji meč na ovogodišnjem Vimbldonu, bez problema savladavši Holgera Runea (6:3, 6:4, 6:2) za tek nešto više od dva sata igre.

Đoković je protiv 15. tenisera sveta po prvi put u karijeri igrao na travi i upisao i četvrti trijumf u dosadašnjih šest mečeva, posle kog je bilo jasno da Rune nije u dobroj formi što je i viđeno na meču sa Kontanom Alisom.

Izvor: B92.sport

Publika na "Centralnom terenu" je obeležila ovaj meč. Tokom čitavog meča su uzvikivali nešto što je neodoljivo podsećalo na "Buuuuu", pa i na "Ruuuuuud" što bi bilo lako objasniti jer Holger nije u najboljim odnosima sa Norvežaninom.

Ispostaviće se da je bilo "Ruuuune" ili "Ruuuu", u čemu je Đoković posle meča video prekriveni metod da prema njemu pokažu nepoštovanje.

Đoković ima toliko iskustva da je do danas već zaboravio na te vesti i okreće se ka onim dobrim koje je dobio u ponedeljak. Njegova strana žreba je ostala bez svog drugog najboljeg igrača ispadanjem Aleksandera Zvereva.

Nemac je imao dva seta prednosti i na svega dva gema od pobede, kada je Tejlor Fric u potpunosti okrenuo meč u svoju korist i slavio (4:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:3).

Time je Zverev po ko zna koji put na Grend slemovima izgubio dobijen meč i pridružio se Andreju Rubljovu, Hubertu Hurkaču, Kasperu Rudu i Grigoru Dimitrovu od igrača iz Top 10 koji su završili učešće unutar prva četiri kola, kao i Stefanosu Cicipasu.

Fric i Đoković su već trenirali prošle srede pred meč Novaka i Džejkoba Firnlija, a međusobni duel bi mogli da imaju u polufinalu.

Amerikanac pre toga treba da prođe Lorenca Muzetija, a Novak Aleksa De Minora o kom je i pričao posle meča.

"Igrao sam sa Aleksom nekoliko puta na različitim podlogama. Mislim da će ovo biti prvi put na travi. On je jedan od najbržih, ako ne i najbrži na Turu. Moraću mnogo da trčim. To je okej, volim da trčim", izjavio je Đoković o svom narednom protivniku.

Cup Tree provided by Sofascore

Australijanac je po prvi put na turniru ispustio set protiv Artura Fisa, ali više od toga je zabrinula povreda na meč poenu.

De Minor isprva nije hteo o tome da priča, ali je na konferenciji za medije uveravao okupljene novinare da nije ništa ozbiljno u pitanju.

"Iskliznuo sam u forhend i nekako sam nezgodno protresao, ali je to bio više strah nego što je bila ozbiljna situacija. Nije bilo koleno, bilo je to nešto više u predelu kuka. Osećam se prilično pristojno. Opet, telo je prošlo kroz prilično fizički meč. Telo svuda oseća malo bola. Neću da lažem. Oporavio sam se. Siguran sam da ću se sutra osećati odlično", objasnio je De Minor.

Nije ni osmi dan prošao bez odustajanja. Još pre početka turniram, ostali smo uskraćeni neigranjem Arine Sabalenke, a samo tokom jučerašnjeg dana i bez Grigora Dimitrova i Medison Kiz koja je bila nadomak prolaska protiv Jasmin Paolini.

Ana Kalinskaja je morala da preda meč Eleni Ribakini, koja izgleda kao da bi mogla da ponovi uspeh iz 2022. godine.

U ovom trenutku se čini kao da bi joj na put mogla stati samo Elina Svitolina. Ukrajinka je prepustila svega tri brejka Vang i igraće sa kazahstanskom teniserkom u četvrtfinalu. Reklo bi se prerano.

Barbora Krejčikova je ispratila Danijel Kolins sa njenog poslednjeg učešća na Vimbldonu, a Jelena Ostapenko izbalica Juliju Putnicevu koja je prethodno eliminisala Igu Švjontek.

Cup Tree provided by Sofascore

Devetog dana svi iščekuju po imenima najbolji deo dosadašnjeg turnira. Janik Siner i Danil Medvedev će od 14.30 otvoriti program na Centralnom terenu.

Po okončanju tog, sledi duel Eme Navaro i Jasmin Paolini.

Na terenu broj jedan će prve igrati Lulu San i Dona Vekić, a potom Karlos Alkaras i Tomi Pol. Podsetimo, to će biti njihov prvi okršaj na travi tenisera koji su na 2:2 u međusobnim okršajima.

Španac je u nizu od 11 pobeda na Vimbldonu, a Amerikanas od devet na travi nakon što je slavio u Kvinsu.

Za kraj nemamo video dana jer je to onaj sa početka teksta u kom Novak ima posebnu poruku za publiku na centralnom terenu, ali ćemo umesto toga odati počast Fricu.

Amerikanac je pre današnjeg susreta upisao devet poraza u isto toliko mečeva na Grend slemovima protiv igrača iz Top 5.

EPA-EFE/TIM IRELAND

Ukoliko vas zanima šta je bilo prethodnih dana na Vimbldonu:

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu