Nova vest
Tenis 0

8.7.2024.

21:14

Đokovićev potencijalni rival misteriozan: "Neću da pričam o tome – ne zvuči dobro"

Aleks de Minor, australijski teniser, nije želeo da otkriva stanje o povredi pred potencijalni meč sa Novakom Đokovićem.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Australijski igrač Aleks de Minor bez većih problema je pobedio Artura Filsa rezultatom 3-1 u osmini finala Vimbldona.

Pred kraj meča je delovalo da se De Minor povredio i zabrinuto je gledao ka svojoj loži...

"Ne želim o tome da pričam. Biću dobro, pronaći ću način. Hvala svima, atmosfera je bila sjajna, veoma sam ponosan što sam u četvrtfinalu pred vama. Hvala vam. Jedva sam čekao da pređem tu ciljnu ravninu, učinio sam da protivniku bude teže. Odličan posao za mene što sam ostao na nogama do kraja kada nisam mogao da sačuvam servis", rekao je De Minor.

Potom, upitan je o mogućem protivniku, Runeu ili Đokoviću.

"I to ne zvuči dobro. Meni je dovoljno što sam u četvrtfinalu, to će mi biti inspiracija i jedva čekam da počne. Izaći ću i dati sve od sebe.Mislim da nema potrebe mnogo pričati o Novaku ovde na Vimbldonu. On je doživeo neverovatne visine i to radi godinama. Biće teška bitka ako bude on. Ali, želim takve bitke. To su izazovi koje želim, da pokažem šta znam".

 



"Aleksej je imao sjajnu nedelju, igrao je dobar tenis. Gurao je Novaka do krajnjih granica. Odličan meč. Zaista sam srećan što ću predstavljati Australiju zajedno sa njim na Olimpijskim igrama. Moja verovanja su u usponu, rezultati to prate. Idem dan po dan, polako. Napravio sam neki novi rezultat na Vimbldonu, radujem se novom izazovu. Izaći ću tamo, nezavisno protiv koga ću igrati i biće meč 50-50. Nisam imao takav pristup u prošlosti".

O Runeo je rekao:

"Što se Holgera tiče, on je super talentovan. Na Grend slemovima sve dublje prolazi. Imao je Novak muke sa njim u prošlosti. Sve je bolji kako turnir odmiče. Da ponekad neki poklon, dok mislim da je Novak postaje sve bolji i otporniji kako meč odmiče."

Đoković se nedavno podvrgao operaciji kolena i oporavio pa se vratio na teren već na Vimbldonu:

"Da, nisam uopšte iznenađen. Videli smo u prošlosti da radi takve stvari, da se oporavlja i vraća kao da nikada nije ni odlazio. On je jedan od tih momaka koji paze na svoje telo, jedan procenat ljudi na planeti. To možete odmah reći kada vidite njegov oporavak. Ne iznenađuje me. Bilo je priča da bi mogao da preskoči Vimbldon. Duboko u sebi sam znao da će igrati. Uopšte mi to nije šokantno i neće mi biti iznenađenje da prođe u četvrtfinale. Nije još. To je ono što Novak radi. Igrao sam sa Novakom jednom na Slemovima i mogu vam reći da je bio težak izazov. Jedva čekam meč sledeće runde. Mislim da sam drugačiji igrač u odnosu na taj momenat. Jedva čekam taj izazov", kaže de Minor.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

2 d

Aktuelno

Tramp "pomilovan"

Striming platforma Twitch je "pomilovala" Donalda Trampa, odnosno potvrdila da mu je ukinula trogodišnju zabranu i da je njegov nalog vraćen.

B92

11:56

5 h

Novo Sport Video Menu