Nova vest
Tenis 18

8.7.2024.

19:47

Senzacionalan preokret: Fric eliminisao Zvereva!

Američki teniser Tejlor Fric porazio je Nemca Aleksandra Zvereva sa 3-2 u setovima posle velikog preokreta.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TIM IRELAND

Kakav meč smo mogli da pratimo na Vimbldonu ovog popodneva!

Tejlor Fric je napravio senzacionalan preokret i pobedom od 3-2 (4:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:3) u setovima prošao u četvrtfinale Vimbldona, dok će Saša Zverev žaliti za propuštenim prilikama.

Nemački as je sjajno krenuo meč i prvi set dobio sa 6:4, zahvaljujući brejku u pretposlednjem gemu. U drugom setu je viđena dosta ljuća bitka i posle taj-brejka Zverev dolazi do 2-0 u setovima.

Tada je delovalo da će Zverev bez većih problema savladati Frica, ali... Identičan razvoj situacije kao u prvom setu, samo su uloge obrnute.

 


Brejkom u devetom gemu je Fric poveo sa 5:4, potom sjajnim servisom osigurao osvajanje trećeg seta i smanjio zaostatak na 2-1 u setovima što nam je donelo pravu "ludnicu".

U četvrtom setu brejkova nije bilo. Osećala se tenzija u vazduhu i posle iscrpljujućih 12 gemova je na semaforu stajalo 6:6 pa nas je čekao "pakleni" taj-brejk.

Ipak, Tejlor Fric se postarao da taj-brejk ne bude toliko komplikovan i rezultatom 7:3 izborio peti set.

U tom petom setu, Fric je dominirao, došao do brejka u četvrtom gemu i poveo sa 3:1, a veoma važan je bio onaj gem koji je završen sa nulom, a Amerikanac došao do 5:2.

Uspeo je Zverev da se odbrani, odservirao do 5:3, a onda je Fric na svom servisu uspeo da zatvori meč i plasira se u četvrtfinale.

 

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu