Nova vest
Tenis 266

9.7.2024.

0:22

Novak u ratu s publikom; Javio se i Rotenberg; "Ako neko prekorači liniju – ja reagujem"

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Vimbldona.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Pobedio je Danca Holgera Runea sa 6:3, 6:4, 6:2 posle 123 minuta igre.

Ovo im je bio šesti meč, a Đoković u pobedama sada vodi sa 4:2.

Takođe, ovo je bio drugi put kako se sastaju na nekom od grend slem takmičenja, pošto su 2021. igrali na US Openu u prvom meču.

Sve detalje sa susreta mogli ste da pratite uz LIVE BLOG B92.sport

Završeno

19:34

  3:6, 4:6, 2:6  
Vimbldon, 4. kolo: SET  
Rune 0  
Đoković 3  

00:21

Prva Grend slem titula

"To je bilo 2008. godine, osvojio sam Australijan open. Naravno, prva je posebna. Probio sam led. Trebalo mi je tri godine da osvojim drugu. Mučio sam se šta mi je potrebno da dobijm pre svega Nadala i Federera koji su dominirali tad. Bilo je nekoliko ključnih trenutaka u mojoj karijeri koji su bili bitni. Osvajanje Dejvis kupa sa Srbijom. Osećao sam se kao da imam krila. Prva titula za Srbiju i to pred domaćom publikom. Potom sam imao možda i svoju najbolju sezonu u karijeri. Tada sam postao bolji, verovao sam da mogu da dobijem Nadala i Federera. Postoji nekoliko dostignuća u našoj karijeri. Prvo je kako da osvojite Grend slem, pa kako da budete prvi na svetu, onda kako da to radite godinama. Mnogi teniseri to nikada nisu uradili, tako da sam počastvovan time. Zverev je dobar primer. Kada vidite njegove rezultate i igru i ono što je uradio do sada. Definitivno je zaslužio Grend slem titulu. Nije lako. Što više prođe bez da je osvojite, to više mislite o njoj. Počnete da sumnjate u to. Za igrača poput Dominika Tima, kada je on osvojio Grend slem, nije mogao da održi taj nivo dugo. Povrede su ga sustigle. On je igrač koji je mogao da osvoji nekoliko titula. Imate neverovatne igrače koji nikada nisu osvojili Slem"

00:18

Izjave Runea

Kako je Danac video situaciju na terenu?

Više o tome OVDE

00:16

O vimbldonskoj travi:

"Lično, osećam se dobro. Koleno je bilo dobro. Nije reagovalo negativno na nekoliko proklizavanja. Čudno što se desilo toliko puta. Nije toliko toga bilo kao prethodnih godina. Zadovoljan sam time. Verovatno zbog drugačijeg načina kretanja po terenu, zbog opreza zbog kolena. U poslednjih nekoliko mečeva sam imao nekoliko klizanja koje nisam pokušavao ranije. Kada zatvorite krov, znate da će trava biti klizavija. Ne shvatite me pogrešno, srećni smo što ga imamo. Tada su veće šanse da se neko povredi. Videli smo Dimitrova, morao je da se povuče. To je sudbina ove podloge"

00:11

O publici

"Gledajte, ne znam šta Vimbldon može da uradi. Kada se to desi, publika je platila te karte, imaju pravo da budu tu i navijaju kako hoće. To je stvar toga kako biraju da se ponašaju i podrže svog igrača. Možemo reći da sudija može da ih smiri, ali ne može ni on puno da uradi. Neće izbaciti čitavu tribinu jer se ne ponašaju kako treba. Zbog njih smo globalni sport. Pokušao sam to i da kažem na terenu. Naravno da ćete podržavati jednog ili drugog, u potpunosti je to razumljivo, ali ako neko prekorači liniju – ja reagujem"

00:08

Opušteni period?

"Ne stvarno. Uživam u vremenu sa porodicom. Pokušavam da u slobodnim danima treniram, ali posle toga sklonim misli sa tenisa. Tenzije i pritisak su i dalje veoma jake"

00:07

Đoković na konferenciji:

"Dobro se osećam. Sjajan meč. Holger nije igrao na očekivanom nivou, ali učinio sam da mu bude neprijatno na terenu u tom pogledu što sam bio solidan na osnovnoj liniji. Imao je priliku da prebaci momentum na svoju stranu, ali odigrao sam dobro u tim setovima. Uvek je izazov igrati sa Runeom u tri seta",

23:45

Komentar Rotenberga

Američki novinar Bwn Rotenberg takođe se oglasio.

Šta on misli o izjavama Novaka posle meča?

23:09

Parovi četvrtfinala

22:47

Šta je rekao Kirjos?

Zanimljiva opaska Australijanca.

On dobro zna šta Novaka motiviše.

Podeli:

Komentari 266

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu