Nova vest
Tenis 14

8.7.2024.

17:10

"Naoštreni" Australijanac čeka Đokovića

Aleks de Minor se plasirao u četvrtfinale Vimbldona i potencijalni je rival Novaku Đokoviću.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Australijski teniser Aleks de Minor plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pošto je savladao Francuza Artura Filsa sa 3-1(6:2, 6:4, 4:6, 6:3) i sada čeka boljeg iz duela Novak Đoković - Holger Rune.

De Minor je meč odigrao u sjajnom ritmu i za 2 sata i 54 minuta rešio pitanje pobednika protiv neugodnog Filsa i sada "naoštren" čeka narednog protivnika, moguće Novaka Đokovića.

Takođe, Đoković i Rune na teren izlaze nakon susreta Tejlora Frica i Saše Zvereva, pa De Minor ima šansu da na miru isprati duel Runea i Đokovića.
 

Aleks de Minor je igrao sjajno sve do sredine trećeg seta. 6:2 i 6:4 u prva dva perioda meča garantovala su sigurnost u igri, a onda je Australijanac u trećem poveo sa 4:2 i Fis pronašao način da ga ugrozi.

Četiri gema zaredom je osvojio Francuz i osvojio treći set, pa je u četvrtom servis Aleksa igrao ključnu ulogu. Koristio je brejkove i osvojio mnogo važnih poena, da bi rezultatom 6:3 i završio posao i plasirao se u četvrtfinale.

Nije on mnogo slavio ovu pobedu, jasno je da ga čeka težak posao u narednoj rundi, a uskoro ćemo saznati i da li će to biti Novak Đoković ili Holger Rune.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Da li je ovo početak kraja?

Direktor Telegrama Pavel Durov uhapšen je u Francuskoj i optužen zbog načina na koji je vodio svoju platformu, a u istoj nedelji društvena mreža Ilona Maska zabranjena je u Brazilu.

Tportal

20:00

7 h

Novo Sport Video Menu