Nova vest
Tenis 2

8.7.2024.

11:05

Dona dramila, pa se izvinjavala

Dona Vekić prvi put će u karijeri igrati u četvrtfinalu Vimbldona.

Izvor: Index

Profimedia

Do najvećeg uspeha na prestižnom turniru Hrvatica je stigla pobedom nad Špankinjom Paulom Badosom 6:2, 1:6, 6:4.

Iza Vekić je izuzetno dog dan na Vimbldonu.

Iako je efektivne igre bilo samo 98 minuta, dvoboj je čak triput prekidan zbog kiše, a loše vreme je bilo razlog i za kasniji početak.

Naime, meč je trebalo da počne u 11 časova po lokalnom vremenu, a to se dogodilo tek posle 13 sati.

"Došli smo ovde oko 8.30 ujutro, a sada je skoro sedam uveče. Bio je dugačak i stresan dan. Pre svega sam srećna što sam pobedila i što smo uspele da završimo (pre mraka, prim. aut). Biti među poslednjih osam na mom najdražem turniru je zaista posebno", izjavila je 28-godišnja Osječanka.

Ona se po završetku meča na Terenu 2 javno izvinila svom timu.

"Trenirala sam dosta u Londonu pa sam navikla na ovakvo vreme, ali moram se izviniti svojoj ekipi, jer sam tokom prekida povremeno bila izvan sebe. Na kraju smo uspeli", dodala je Vekić odgovarajući na pitanje kako se nosila s brojnim pauzama.

Njena sledeća protivnica je hit Vimbldona

U dvoboju protiv Badose je imala odličan početak i nešto lošiji drugi set, da bi ponovno proigrala na vrhunskom nivou u poslednjoj deonici.

"Mislim da dobro serviram, što me povremeno izvlači iz teških situacija. Ali, ona je odigrala stvarno odlično, pogotovo nakon prvog prekida. Na trenutke mi se činilo kao da mi čita misli. Gde god da sam odigrala, ona je bila tamo. Možda mi je drugi prekid pomogao da se 'resetujem' i ponovno pronađem svoj nivo", poručila je Vekić.

Osječanka će za mesto u svom prvom polufinalu na Grend slem turnirima igrati protiv 23-godišnje levoruke novozelandske kvalifikantkinje Lulu Sun (123. na WTA).

Devojka hrvatskih i kinskih korena svladala je Britanku Emu Radukanu (6:2, 5:7, 6:2) i u svom drugom nastupu u glavnom žrebu Grend slem turnira došla do četvrtfinala.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Loše se prodaje

Prema navodima analitičara, novi iPhone 16 se ne prodaje onako dobro kako se očekivalo.

B92

8:10

2 h

Novo Sport Video Menu