Nova vest
Tenis 0

8.7.2024.

7:50

VII dan: Proklete povrede

Ostali smo uskraćeni za ono što je mogao biti jedan od boljih mečeva na ovogodišnjem Vimbldonu.

Dušan Đukanović
Profimedia

Vlasnik najlepšeg jednoručnog bekhenda na Turu Grigor Dimitrov je već u prvom setu morao da preda meč Danilu Medvedevu zbog povrede, pri vođstvu Rusa 5:3.

Bugarin je u tom meču možda bio i favorit s obzirom na podlogu na kojoj se igra, ali mu je koleno stradalo prilikom jednog proklizavanja.

Tako je Danil nenadano dobio propusnicu za četvrtfinale bez da se pošteno oznojio, što će mu svakako dobro doći posle maratona sa Muleom i Štrufom, a pred novi okršaj sa Janikom Sinerom.

Italijan je uradio ono što smo i očekivali, bez problema eliminisao Bena Šeltona. Amerikanac je u sva tri prethodna meča igrao u pet setova protiv slabijih protivnika i tako jasno pokazao da na travi ne može. Siner je nedavno na toj podlozi osvojio prvu titulu i bez većih problema slavio u ovom meču maksimalnim rezultatom.

B92.sport prognoza

Karlos Alkaras – Tomi Pol

Janik Siner – Danil Medvedev

Siner i Medvedev su do sada igrali 11 puta. Rus je slavio na prvih šest, a najbolji teniser sveta na poslednjih pet. Po prvi put će igrati na travi.

U svoje sedmo uzastopno četvrtfinale Grend slemova se plasirao Karlos Alkaras pobedom nad Igom Amberom rezultatom 3:1.

Njegov niz od 11. uzastopnih pobeda na Vimbldonu će pokušati da prekine Tomi Pol, koji je i sam u seriji od devet pobeda na travi pošto je nedavno osvojio titulu u Kvinsu. Kao i Siner i Medvedev, nikada nisu igrali međusobno na travi u kojima su trenutno izjednačeni  u pobedama (2:2)

Povreda je bila jedna od glavnih tema i kod dama, u još i drastičnijem primeru. Medison Kiz je imala 5:2 u setu odluke protiv Jasmi Paolini, ali je zbog povrede morala da preda Italijanki kada se ova vratila na 5:5.

Da je to možda i najmanje zanimljiv epilog, dovoljno govori o tome koliko je sadržajniji bio dan u ženskoj konkurenciji.

Krenimo od miljenice domaće publike Eme Radukanu koja je bila dominantna i izbacila Mariju Sakari u trećem kolu, ali je Novozelanđanka Lulu San okončala njen san o novom bljesku kao onomad na US Openu, koji se od tada nije ponovio.

B92.sport prognoza

Ema Navaro – Jasmin Paolini

Lulu San – Dona Vekić

Pobedu kvalifikantkinje ne možemo okarakterisati kao iznenađenje jer je bolje rangirana od Radukanu, a ako i to nije parametar, onda jeste to što je i sama pokazala igrački kvalitet eliminisavši na startu Ćinven Dženg, osmu igračicu sveta.

Za San će to biti prvo četvrtfinale, baš kao i za Donu Vekić koja je posle četiri odlaganja zbog kiše uspela da završi svoj meč i slavi protiv Paole Badose.

Jedino pravo iznenađenje viđeno je u najbitnijem susretu dana, barem prema mišljenju organizatorima kojima je duel Eme Navaro i Koko Gof zavredeo mesto poslednjeg na "Centralnom terenu".

Navaro je nadigrala drugu igračicu sveta i takođe stigla do prvo četvrtfinala uopšte na Grend slemovima.

Potez dana pripao je "tvineru" Janika Sinera.

Prvog dana druge nedelje će na teren ponovo izaći Novak Đoković, čiji je meč sa Holgerom Runeom treći i poslednji na "Centralnom terenu".

Srpski teniser je trebalo danas ponovo da trenira sa Nikom Kirjosom, ali je kiša razigravanje dvojice tenisera dobrano skratila.

Koliko se Novaku izlazilo na teren pokazuje i snimak na kom pomaže omladini u skidanju zaštite na terenima "Aorangija".

Pre Đokovića i Runea će prve travu glavnog terena osetiti Ana Kaliniskaja i Elena Ribakina, šampionka iz 2022. godine, koja će po prvi put ove godine igrati na tom mestu. Posle njih igraju Tejlor Fric i Aleksander Zverev.

Na terenu broj 1 prvi će igrati Artur Fis i Aleks De Minor, pa će tako Novak i pre svog meča znati ko mu je potencijalni rival u četvrtfinalu.

Cup Tree provided by Sofascore

Ukoliko vas zanima šta je bilo prethodnih dana na Vimbldonu:

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu