Nova vest
Tenis 2

7.7.2024.

9:00

Đoković najavio novi trening sa Kirjosom: "Kada bi se uozbiljio, bio bi u Top 10"

Neočekivanog sparing partnera je imao Novak Đoković dan pred meč sa Aleksejem Popirinom u trećem kolu Vimbldona.

Dušan Đukanović
Profimedia

Njegov sunarodnik i dobar prijatelj srpskog tenisera Nik Kirjos spremao je Đokovića za duel sa nekadašnjim juniorskim šampionom Rolan Garosa. I to očigledno dobro jer je Novak uspeo da slavi posle preokreta rezultatom 3:1.

Sjajna atmosfera i kvalitetan trening obeležili su taj dan na "Aorangiju", te će Novak i Nik ponovo trenirati pred meč osmine finala sa Holgerom Runeom.

"Danas ćemo opet trenirati, tako da mi je drago što je on na raspolaganju, što želi da udara sa mnom. Drugačije je kada udaraš sa sparing partnerima i drugim igračima, rivalima. Kvalitet udarca je drugačiji, tvoj fokus je drugačiji. Bolje treniraš", rekao je Đoković.

Izrazio je nadu u povratak Nika Kirjosa na teniski teren.

"On se sada vraća od teške povrede, operisao je zglobove i nije igrao možda godinu dana, možda i više. Nadam se da će vratiti uskoro jer je jako važan za naš sport iz više razloga. Ne samo što je spektakularan igrač, neverovatan. Igrač koji je igrao finale Vimbldona. Svi mi znamo da, kada bi se malo uozbiljio, bio bi Top 10. Svi to znaju. Poseduje izvanredan kvalitet, ima taj "kur**vit" stav koji se mnogima dopada i to mu je omogućilo da pobeđuje i mene i Federera i Nadala i sve najbolje igrače na velikoj sceni jer je izlazio sa tom dozom samouverenosti", dodao je Novak.

Njih dvojica se nisu uvek tako dobro slagala.

"Drago je što sam ga video na terenu, što igram sa njim, imali smo u početku njegove karijere dosta loš odnos. Taj odnos se popravio i sada imamo super odnos, čuli smo se više puta i kada je bio u Australiji. Nik je, ako ga poznaješ, dobar momak, jednostavno je takav karakter, eksplozivan i ekstrovertan. Veoma zanimljiv za tenis, veoma važan i van terena jer je pametan i zabavan i privlači publiku, to nam nedostaje. On to izuzetno dobro radi i dobar je ambasador našeg sporta", zaključio je Đoković.

Ukoliko vas zanima šta je bilo prethodnih dana na Vimbldonu:

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu