Nova vest
Tenis 1

6.7.2024.

22:49

Novak: "Čestitke Engleskoj" VIDEO

Srpski teniser Novak Đoković izneo je prve utiske posle plasmana u osminu finala Vimbldona.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Đoković je posle preokreta savladao Alekseja Popirina i u narednoj rundi igraće protiv Holgera Runea.

"Još jedan težak meč, ništa manje nisam očekivao od Alekseja. Znao sam da će doći sa samopouzdanjem. Bio je blizu pobede, igrali smo u Australiji. Snažan forhend, opasan je na ovoj podlozi. Izašao je sa uverenjem da može da pobedi. Bio je bolji igrač u prvom tenisu. Potom sam ja podigao nivo. Bilo je teško čitati njegov servis. Prosto veoma izazovan meč, mentalno takođe. Ne dozvoliti gubitke koncentracije. Ovaj taj-brejk je jedan od najboljih koje sam odigrao ove godine", rekao je Novak na terenu.

Novak i dalje ima prostora za napredak kada je fizički deo u pitanju.

"Svaki meč je bolje. Kretanje, stizanje teških lopti, proklizavanje... Definitivno sam se osećao bolje sada nego u drugom kolu. Nadam se da će se tako i nastaviti. Videćemo".

Sredinom drugog seta meč je bio prekinut jer je u tom trenutku publika dobila vesti da je Engleska pobedila Švajcarsku na Evropskom prvenstvu.

"Pretpostavio sam da su penali. Da li je Engleska pobedila na kraju? Zato ste ostali (smeh). Čestitke Engleskoj. Pokušao sam da šutiram penal, levonog sam, ali je Aleksej odbranio", zaključio je Novak.

Dešavanja iz Londona pratite OVDE.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

5 h

Novo Sport Video Menu