Nova vest
Tenis 1

7.7.2024.

8:00

VI dan: Violinista Novak, francusko čudo i "seča" kod žena

Sastavite Novaka Đokovića i Alekseja Popirina i uzbuđenja su zagarantovana.

Dušan Đukanović
Profimedia

Posle tri sata početkom godine u Melburnu, dobili smo još jednu tročasovnu tenisku priredbu u kom je srpski teniser na "Centralnom terenu" ponovo slavio identičnim rezultatom – 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6).

Bio je to poslednji završeni meč šestog dana tokom kog je sad već neizostavna kiša pravila problem, ali ne i toliki da se ne završe svi bitni mečevi singlova u obe konkurencije.

Novak će u narednoj rundi igrati protiv Holgera Runea koji je bio na rubu eliminacije u duelu sa 220. teniserom sveta. Kontan Alis je vodio 2:1, pre nego što je i Danac slavio posle preokreta.

Projektovani žreb posle Runea Đokovića najverovatnije vodi na Aleksa De Minora koji je bez borbe dobio Luku Puja, nakon što se Francuz povukao zbog problema u predelu abdomena. Australijanac pre toga mora da prođe izmorenog Artura Fisa koji je igrao pet setova sa Romanom Safijulinom.

Izvor: B92.sport

Sa te strane žreba glavni rival mu je Aleksandar Zverev. četvrti teniser sveta, koji je i otvorio program na glavnom terenu lakim trijumfom u tri seta protiv miljenika domaće publike Kamerona Norija.

Danil Medvedev je konačno uspeo da završi svoj meč protiv Jana Lenarda-Štrufa, kao i Ben Šelton koji je sa Denisom Šapovalovim odigrao i treći meč u pet setova i ponovio uspeh svog oca koji je stigao do četvrtog kola pre 30 godina.

Elena Ribakina je nastavila sjajnu formu na vimbldonskojtravi. Njena pobeda nad Karolinom Voznjacki je bila 14. na poslednjih 15 mečeva na ovom Grend slemu.

Ono što su za šampionku iz 2022. godine sjajne vesti jeste ispadanje Ons Žaber koja joj je bila i najveća konkurencija za titulu. Tunišanku je na putu ka novom finalu zaustavila Elina Svitolina.

Iako bi vest o ispadanju najbolje teniserke sveta trebalo da bude i glavna vest, Iga Švjontek naprosto nije ista teniserka na travi što je pokazala Julija Putniceva.

Potkrepimo to podatkom da trostruka uzastopma osvajačica Rolan Garosa na poslednjih pet Grend slemova, ne računajući onaj u Parizu, nije uspela da prođe dalje od četvrtfinala do kog je i stigla samo jednom. Baš u Londonu prošle godine.

Najveće razočarenje dogodilo se van teniskog terena. Ema Radukanu je zbog povrede zgloba desne šake odlučila da odustane od učešća od miks dubla i fokusira se na singl konkurenciju.

To i ne bi bio toliki problem da joj partner nije bio Endi Mari, koji je tako najverovatnije odigrao i poslednji meč u karijeri. U paru sa bratom Džejmijem sa kojim je igrao od treće godine života. Možda je tako i bolje.

Utisak dana, među onim prijatnim, ostavio je mladi francuski teniser Đovani Petši Perikar koji je postao tek peti "laki luzer" koji je u Open eri stigao do osmine finala na Vimbldonu.

Bio je bolji od Emila Rusuvorija, koji posle izbacivanja Stefanosa Cicipasa nije imao snage za nešto više. Perikar je u prva tri meča u proseku imao po 35 as udaraca, a samo u prvom kolu protiv Sebastijana Korde čak 51.

To ga je dovelo do velikog uspeha i borbe za četvrtfinale protiv Lorenca Musetija, kao i proboj među 50 najboljih igrača sveta.

Što se tiče videa dana, mladi Stefan Đoković koji imitira svog oca je u foto-finišu poneo to priznanje.

Ukoliko vas zanima šta je bilo prethodnih dana na Vimbldonu:

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu