Nova vest
Tenis 70

7.7.2024.

0:19

Đoković preokretom do 1/8 finala Vimbldona: "Grend slemovi su dobri, ali..."

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pobedom nad Aleksejem Popirinom posle preokreta – 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3).

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Dešavanja ste mogli da pratite UŽIVO u LIVEBLOGU B92.sport.

Završeno

22:37

  6:4, 3:6, 4:6, 6:7 (3)  
Vimbldon, 3. kolo SET GEM
Popirin 1  
Đoković 3  

00:19

Hvala na pažnji!

Bilo je ovo sve za večeras.

Družimo se opet sutra.

Novak će na teren u ponedeljak, kada će mu rival biti Holger Rune.

00:13

Kraj konferencije

Novak je završio obraćanje na engleskom jeziku.

00:09

O Runeu

"Dobro se slažemo. Uvek je bio dobar prema meni i mom timu. Takođe, uvek sam se trudio da budem tu i udelim mu savet. Sećam ga se kada je bio jako mlad, bio je sa Muratogluom, trenirali smo na raznim podlogama. Njegova majka i sestre su bile jako dobre prema nama. Poštujemo se i mislim da imamo sličan stil. Što se tiče meča, verujem da ćemo videti vatromet na terenu. Veoma je nezgodan protivnik. BIće potreban moj najbolji tenis da pobedim. Mislim da je uvek imao dobru radnu etiku, posvećen je. Kada nešto vidi da nije u redu, otići će na trening i raditi na tome. To mi se uvek sviđalo kod njega. Kompletan je igrač. Može da igra na svim podlogama. Malo mu fali konstantnost u rezultatima u poređenju sa Sinerom i Alkarasom koji su njegova generacija. Izgleda mi kao igrač za velika dela, potrebno mu je samo vreme da sazri i da shvati kako da igra u određenim trenucima. Ima veliko iskustvo za igrača od 21 godine"

00:00

Stanje tenisa

"Meč u pet setova danas možete videti samo na Grend slemovima. To uzbuđuje i igrače i publiku. Mi kao igrači volimo da igramo, možda ne tako često (smeh). Ovde sam odigrao jedan od najuzbudljivijih mečeva u pet setova protiv Federera 2019. godine. Da se taj meč igrao u tri seta, čak i kad znaš da si dva sta u zaostatku, kao Rune danas, još uvek znaš da nisi ispao. Pet setova vam i dalje daje smirenost, još uvek ima dosta vremena. Tokom karijere sam se više puta vraćao iz 0:2. Uživao sam u tim mečevima kroz karijeru. Mislim da bi trebalo da se nastavi da se igra u pet setova. Možda u prvim rundama može da se prebaci u tri seta. Ne znam, to je samo moje mišljenje. U pogledu inovacija u tenisu, mislim da je to bitno. Osim Grend slemova, moramo da smislimo kako da privučemo mlađe generacije. Mislim da je tenis u dobrim rukama, ali kada pogledamo na primer Formulu 1, moramo da odradimo bolji posao. Grend slemovi će uvek dobro proći, ali generalno na Turu moramo bolje. Jedna od studija koju je PTPA uradila pre tri-ćetiri godine pokazuje da je tenis treći ili četvrti najgledaniji sport pored kriketa. Najgledaniji je fudbal, potom košarka. Ali, tenis je na devetom mestu u pogledu korišćenja popularnosti. Mislim da ima dosta prostora za nastavak, dosta stvari koje treba poboljšati. Moramo povećati broj igrača koji žive od ovog sporta. Uvek je fokus na najvećoj nagradi, ali šta je u osnovi? Tenis je globalni sport, ali nije pristupačan. Pogotovo u državama poput moje, koja nema jaku federaciju, Grend slemove ili budžet. Moramo da stvorimo novu osnovu oko toga šta je tenis. Sada imamo padel, koji raste i razvija se. Tenis jeste kralj ili kraljica sportova, ali na klupskom nivou ako ne uradimo nešto, padel će sve klubove pretvoriti u padel ili piklbol. Isplativije je. To su samo neke stvari koje sam želeo da podelim. Na većem planu moramo da se pozabavimo tim problemima, kojima nismo"

23:59

Novak o prekidu zbog proslave Engleza

"Mogli ste da osetite energiju na stadionu, svi su se pitali koji je rezultat. Očekivao sam pozitivnu reakciju i navijanje ako Engleska da gol. Pretpostavio sam da je Engleska pobedila. Potom smo se Popirin i ja našalili. Ja sam šutirao, a on je odbranio. Mislim da je to bio smešan momenat. Bio je to važan trenutak meča. Kada se krov zatvorio, atmosfera je postala uzavrelija. Što se tiče drugog dela pitanja, čuo sam nekoga skroz gore, možda u komentatorskim kabinama, bilo je poprilično glasno. Kada bi Engleska dala gol on bi vikao, svi bi se smejali"

23:57

Počinje konferencija

Novak je pred medijima.

23:51

Strpljivo čekamo

Novak se nije pojavio ni u 23.45.

Izgleda da ni organizatori ne znaju tačan termin.

Svakako čekamo...

23:30

Čekamo Novaka

Novak "novakovski" kasni na konferenciju zakazanu u 23.30.

Ona je pomerena za 23.45.

23:14

Novakova zarada

Đoković je ovom pobedom zaradio 226.000 britanskih funti, odnosno 266.500 evra.

Podeli:

Komentari 70

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

2 h

Novo Sport Video Menu