Nova vest
Tenis 13

6.7.2024.

15:30

Federer: "Žao mi je što nisam došao"

Rodžer Federer, rekorder po broju vimbldonskih titula, kaže da mu je žao što nije bio na dubl meču braće Mari.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Švajcarac, vlasnik osam titula u singlu na Vimbldonu, primećen je u četvrtaak na Vimbldonu, ali ga nije bilo na terenu na Marijevom meču.

Tamo su bili prisutni Novak Đoković, Martina Navratilova, Džon Mekinro, Iga Švjontek i mnogi drugi, ali ne i teniser iz Bazela.

Federer je objasnio šta se desilo i zašto nije bio prisutan na ceremoniji koja je upriličena u čast tenisera iz Danblejna, koji igra poslednji put na Vimbldonu.

"Voleo bih da sam bio tamo to veče, ali sam već imao zakazane obaveze, a nisam znao ni kakmo će sve ispasti. Zakazao sam raniji let u utorak kako bih bio tamo za svaki slučaj, u slučaju da igra singl", kaže Federer i nastavlja.

"Tužno je što nisam bio tu. Skoknuo sam doduše na kratko da ga vidim pre meča. Primetio sam da je Endi bio izuzetno nervozan i emotivan zbog tog trenutka", poručio je Federer u razgovoru za ESPN.

On je odao priznanje Mariju na svemu što je učinio.

"Očigledno je da Vimbldon mnogo znači, kako njemu i timu, tako i njegovoj porodici. Gledao sam ceo snimak ponovo i pomislio kako je to sjajno za njega. Ima još turnir u miksu i Olimpijske igre. I mislim da je to sve što se njega tiče. Bio je na mom oproštaju na Lejver kupu. Bio sam srećan što je tu. Nadam se da ću ga sresti, kakva karijera! Voleo sam da igram protiv njega iako me je pobedio verovatno 20 puta. Bio je sjajan. Naravno da sam i ja zbog svega bio emotivan", zaključio je Federer. 

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

47 min

Novo Sport Video Menu