Nova vest
Tenis 0

5.7.2024.

23:20

Najbolja hrvatska teniserka u 1/8 finala Vimbldona

Najbolja hrvatska teniserka Dona Vekić po drugi put u karijeri igraće u osmini finala Vimbldona, pobedivši u petak u trećem kolu Ukrajinku Dajanu Jastremsku rezultatom 7:6 (4), 6:7 (3), 6:1.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Duel Ukrajinke i Hrvatice je počeo na terenu 18, a završio pod krovom terena 1.

Vremenske neprilike učinile su svoje pa su Vekić i Jestremkska morale u jednom momentu da se dislociraju i nastave meč na natkrivenom terenu.

Prvih 70 minuta odigrano je na manjem stadionu gde je Vekić osvojila prvi set, a nakon gotovo dvosatnog prekida teniserke su ponovno izašle na teren, ali na drugom najvećem stadionu u "Ol Ingland" klubu.

Tamo su ga i dovršile nakon ukupno dva sata i 54 minuta.

Bio je ovo sedmi dvoboj ovih suparnica i četvrta uzastopna pobeda hrvatske teniserke koja je do 2020. izgubila sva tri meča koja je odigrala protiv danas 24-godišnje Ukrajinke.

Vekić će za plasman u svoje prvo vimbledonsko četvrtfinale igrati protiv Špankinje Paule Badose koja je rezultatom 7:6 (6), 4:6, 6:4 iznenadila 12. teniserku sveta, Ruskinju Dariju Kasatkinu.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

7 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu