Nova vest
Tenis 1

5.7.2024.

22:42

V dan: Rivalstvo ne ruši drugarstvo VIDEO

Iznenađenja na pauzi petog dana Vimbldona, ali ne i kiša.

Dušan Đukanović
Profimedia

Ispadanje Cicipasa, Hačanova, Hurkača i Pegule bila je uvertira u nešto mirniji program u "Ol Ingland klubu".

Padavine ni u petak nisu zaobišle englesku prestonicu, zbog čega su četiri duela iz muškog singla prebačena za prvi dan vikenda, a među njima i meč Danila Medvedeva kao i Bena Šeltona kojem se ovo dešava već drugi put u prva tri kola.

Kiša je pretila i da pokvari trening Novaku Đokoviću, ali će se ispostaviti da će to biti jedini sunčani period dana. Na terenu za trening broj tri je izašao zajedno sa dobrim prijateljem Nikom Kirjosom, kojeg je okupljena publika u "Aorangiju" pozivala da se vrati profesionalnom tenisu.

Čini se i najplodonosnija trening sesija srpskog tenisera od kako je došao u Vimbldon. Atmosfera je bila sjajna u šta se nije ni sumnjalo kada je Kirjos tu, ali je Novak po prvi put dobijao direktnu povratnu informaciju od igrača sa kojim razmenjuje udarce.

Miomir Kecmanović je bio naš jedini predstavnik u Londonu i imao je tu sreću u nesreći da na kišni dan igra na "Centralnom terenu" i ne brine o otkazivanju, ali je to sa sobom povlačilo i ozbiljnog protivnika. U ovom slučaju trenutno najboljeg na svetu Janika Sinera.

Srbin je deklasiran u tri seta (6:1, 6:4, 6:2), te Australijan open ostaje jedini Grend slem na kom je prošao do osmine finala i to u dva navrata.

Izvor: B92.sport

Pre njih, program glavnog terena su otvorili Karlos Alkaras i Frensis Tijafo odigravši jedan od najboljih duela dosadašnjeg dela turnira (5:7, 6:2, 4:6, 7:6, 6:2). Vukič je nagovestio u prethodnoj rundi da se sa Špancem može, a tek je sad jasno i u kojoj meri.

Amerikanac je u onome što je bio potencijalni set odluke (pri vođstvu od 2:1) imao 0:30 na servis Alkarasa, to nije usledio posle čega je usledio sve sem neizvesnog taj-brejka i petog seta.

Bugarin Grigor Dimitrov nije želeo još jedan meč u pet setova, te je u svega tri savladao Gaela Monfisa i ostao "nagazna mina" na toj strani žreba za Medvedeva, Sinera ili Alkarasa.

Kao i francuski veteran, isto je prošao i Aleksander Bublik u duelu sa Tomijem Polom, ali Kazahstancu kao uteha ostaje to što je njegova serva ispod ruke potez dana na Vimbldonu.

Kod dama, barem domaćoj publici, bez premca je vest o pobedi Eme Radukanu nad Marijom Sakari i ono što je bonus izuzetno povoljan žreb se do polufinala. U osmini je čeka Lulu Sun, a u četvrtfinalu najverovatnije Paula Badosa. Utisak je da će se 135. teniserka sveta baš pred domaćom publikom vratiti u vrh ženskog tenisa.

Radukanu će sutra na terenu broj 1 igrati miks dubl sa Endijem Marijem u možda i poslednjem meču u karijeri svojevremeno najboljeg na svetu.

Utisak dana je prijateljstvo između rivala. Alkaras jeste izjavio da su Tijafo i on prijatelji sve dok ne kroče na teren, ali je u nekoliko navrata tokom njihovog duela pokazao

Amerikanac je tokom četvrtog seta nezgodno proklizao i činilo se obnovio povredu kolena koju je zaradio u Kvinsu. Španac je prošao sa druge strane mreže i proverio da li je sve u redu sa njim, a u drugom navratu mu i pružio ruku da ustane.

Isto tako, pozdrav Bublika i Pola posle meča je možda nekome detinjast, ali šalje identičnu poruku.  Naravno, Đoković i Kirjos su još jedan primer toga, ujedno i toga kako je odnos između dvojice sportista/tenisera moguće promeniti u potpunosti.

U sportu koji sve više pati od antagonizama, osvežavajuće je videti i ovakve primere. Naročito kad smo samo dan ranije imali primer suprotnog. 👇

Ukoliko vas zanima šta je bilo prethodnih dana na Vimbldonu:

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu