Nova vest
Tenis 6

6.7.2024.

9:15

B92.sport u Vimbldon šopu: Sentimentalnost košta FOTO

Ko ima novca da ode na Grend slem ima i za ovo, ali da je korektno – nije.

Dušan Đukanović
B92.sport/DĐ

Navikli smo odavno da svake godine inflacija ponajviše pogodi prodavnice na kompleksima jedna od četiri najveća teniska turnira.

I dok u Melburnu, barem iz ove perspektive, to i nije bilo toliko strašno, London je druga priča. Krenimo od najgoreg, što je i povod za ovaj tekst – čuveni vimbldonski šeširi.

Znaju i Englezi da je tradicija sa jednim od njih na glavi gledati mečeve, te odlučili da najveći profit baš tu ostvare. Kvalitet "kao kod Kineza" što voli da kaže naš narod, ali cena to ne prati – 125 funti ili 147 evra (sve naredne cene će biti u nama bližim evrima radi lakšeg praćenja).

Kada ste već tu, sigurno da ćete želeti nešto za uspomenu, ali to košta i u manje drastičnim primerima. Najjeftiniji je magnet logo Vimbldona koji je 9,5 evra. Čak su i olovke skuplje, one kreću od skoro pa 12.

Najobičnije pamučne majice su preko 50 evra, flašice za vodu 35, a kafu 24. Kačketi dolaze u dve cenovne varijante –34 i 38.

Jedan od popularnijih poklona su vimbldonski peškiri, pa i oni dolaze u nekoliko varijacija. Oni najprodavaniji, za plažu, su 65 evra.

Privesci, olovke, čarape, znojnice, sve je to od 10 funti pa naviše iliti skoro 12 evra.

Toliko košta i jedna tuba sa četiri loptice, pa ispada da to zaista i jeste najbolji poklon koji možete kupiti kada ste na Grend slemu.

Ili da naprosto obiđete okolne radnje, u ovom slučaju vimbldonskog sela, i u nezvaničnim radnjama kupite slične suvenire po dobrano nižim cenama.

Ukoliko vas zanima šta je bilo prethodnih dana na Vimbldonu:

b92.sport/DĐ

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu