Nova vest
Tenis 1

5.7.2024.

16:10

Kirjos dobio Đokovića – ko je morao u kazneni "vozić"? FOTO

Najbolja atmosfera na Novakovim treninzima do sada, a i kako drugačije kada je sparing partner Nik Kirjos?

Dušan Đukanović
b92.sport/DĐ

Najavio je Australijanac još pre par dana da će zagrevati Novaka na treningu, još pre meča sa Džejkobom Firnlijem, ali će se ispostaviti da će ga spremati za sunarodnika Alekseja Popirina.

Kirjos i Đoković su sačekali da prođe još jedno kišovito prepodne, pre nego što su stupili na teren za trening broj tri i započeli sa razmenjivanjem udaraca, ali i šala.

Prednjačio je Nik, koji je u jednom trenutku posle as udarca krenuo da proslavlja i viče:

"Još uvek imam to u sebi", uzvikivao je nekadašnji finalista Vimbldona, pre nego što mu je Novak ukazao na to da je loptica otišla u aut što je otvorilo prijateljsku raspravu dvojca.

Po okončanju prvog dela treninga, Novak je nastavio da vežba udarce uz asistenciju Borisa Bošnjakovića, dok je Kirjos svratio do susednog terena četiri gde se za svoj meč trećeg kola spremao njegov sunarodnik Aleks De Minor.

Ostaće tajna da li mu je i udelio koji savet pred njihov meč. Pre toga, De Minor će morati da nadigra Luku Puja koji je prethodno izbacio našeg Lasla Đerea.

b92.sport/DĐ

Na različit način od prethodnih je i završen trening – boćanjem.

Dvojica tenisera, zajedno sa svojim saradnicima, su se postrojili pored mreže i iz dva pokušaja probali da lopticu bace što bliže osnovnoj liniji.

Kirjos ju je iz prve otkotrljao tačno do nje i slavio, a manje sreće su imali njegovi saradnici koji su

Kao kazna, njih dvojica su naterana da formiraju vozić i uzvikuju "Ćihu, ćihu, ćihuhu". Šteta što je u "Ol Ingland klubu" zabranjeno snimanje, pa ćete tako ostati uskraćni za kinematografsko "blago".

Kao nadoknada, tu su barem fotografije sa "Aorangi" trening terena.

Ukoliko vas zanima šta je bilo prethodnih dana na Vimbldonu:

b92.sport/DĐ

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu