Nova vest
Tenis 4

5.7.2024.

8:00

IV dan: Đoković dobio i bonus i upozorenje; Mari, nećemo te zaboraviti

Dan koji je protekao u iščekivanju Novakovog meča i sabiranju utisaka posle njega...

Dušan Đukanović
Profimedia/ChrysleneCaillaud/Panoramic

Iz Londona za B92.sport, Dušan Đukanović

Džejkob Firnli nije tenisko ime koje je pobuđivalo mnogo pažnje i pozivalo na oprez pred meč drugog kola na Vimbldonu. Zanimljiva životna priča, teniski put i uloga autsajdera su jedino što ga je činilo interesantnim protivnikom, pa ipak...

Britanac je pošteno namučio Đokovića i čak imao priliku da odvede meč u peti set, nakon što je i Novak imao identičnu da završi posao u tri seta. Obojica su propustila dve brejk šanse na 15:40.

Novak je konstantno pričao sa ljudima iz svog tima na tribinama, kao i onim drugim koji su ga ometali. Ništa na šta nismo navikli, baš kao ni da se muči protiv 277. tenisera sveta.

Nije ni vreme pomoglo. Jak vetar je duvao na terenima "Ol Ingland kluba" čitav dan, što je dodatno otežalo kako meč, tako i zagrevanje tokom kog mu je jedan od sparing partnera bio i sin Stefan.

Izvor: B92.sport

Ono što jesu dobre vesti za Đokovića jeste dodatno "čišćenje" njegove strane žreba, ispadanje Huberta Hurkača i Karena Hačanova. Poljak mu je bio projektovani rival u četvrtfinalu, ali je predao Arturu Fisu na meč lopti za Francuza. Potez o kom će se dosta pričati.

Đokovićev naredni rival će biti Aleksej Popirin sa kojim je igrao na Australijan openu. Potom bi put dalje trebalo da ga vodi preko Holgera Runea u osmini finala do Aleksa De Minora u borbi za prolaz među četiri najbolja.

Na drugoj strani se Stefanos Cicipas pridružio Hurkaču, Rubljovu i Rudu kao teniserima iz Top 10 koji su ispali već u uvodna dva kola Vimbldona. Bolji od grčkog tenisera bio je Finac Emil Rusuvori.

Kod dama je bez premca iznenađenje dana ispadanje Džesike Pegule, pete teniserke sveta, u duelu sa Vang Ćin.

Sreda je u Londonu bila osunčana, ali takav neće biti i četvrtak kada će na teren ponovo Miomir Kecmanović.

Srećom po njega, u tom i samo tom pogledu, njegov rival će biti Janik Siner, te će se taj meč igrati poslednji na glavnom terenu koji ima krov. Na ostalim nas čeka još jedan dan pun odlaganja.

Priliku da juče na "Centralnom terenu" zatvori program četvrtog dana imao je Endi Mari u dublu sa bratom Džejmijem u kom su poraženi.

Profimedia/ChrysleneCaillaud/Panoramic

Britanac je prethodno odustao od singla i ostaje mu samo da odigra u miks dublu sa Emom Radukanu, pre nego što najverovatnije odsvira kraj.

Mari, heroj lokalne publike, je posle meča dobio tretman Vimbldonskog šampiona. Što on i jeste. Bilo bi lepo da za kraj u penziju kada on to bude želeo, a ne njegovo telo.

"Teško je. Voleo bih da nastavim da igram, ali fizički ne mogu. Povrede su se nakupile. Nisu bile beznačajne. Voleo bih da igram zauvek. Volim ovaj sport. Mnogo mi je pružio, naučio mnogo lekcija. Ne želim da stanem, teško je", rekao je Mari posle meča.

Velikom šampion u čast, neka on bude utisak dana.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu