Nova vest
Tenis 14

4.7.2024.

21:34

Debakl Cicipasa na Vimbldonu!

Grčki teniser Stefanos Cicipas eliminisan je sa Vimbldona već u drugom kolu.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Od njega je bolji bio Finac Emil Rusuvuori, koji je slavio posle 150 minuta – 7:6 (6), 7:6 (10), 3:6, 6:3.

Rival 87. igraču sveta u narednom kolu biće mladi Francuz Đovani Mpetši Perikar, koji je eliminisao Jošihita Nišioku sa 3-0 u setovima.

Već na startu meča Cicipas je pretrpeo brejk, ali je uspeo da uzvrati, pa je ovaj period morao da bude rešen posle taj-brejka.

Tokom drugog seta nije bilo brejkova, a taj-brejk je bio izuzetno dramatičan. Stefanos je propustio tri set lopte, za razliku od Rusuvuorija, koji je iskoristio svoju treću šansu.

Cicipas je najavio povratak u trećem setu, koji je osvojio napravljenim brejkom u četvrtom gemu.

Nada u preokret nije trajala dugo, pošto je u šestom gemu četvrtog seta Rusuvuori oduzeo servis rivalu i tu prednost sačuvao je do kraja.

Iako je Cicipas najslabije rezultate pravio na Vimbldonu, baš kao i na US openu, eliminacija u drugom kolu svakako je iznenađenje.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Razotkriveni su

Hiljade pedofila koji preuzimaju i dele sadržaj o seksualnom zlostavljanju dece (CSAM) moglo bi biti identifikovano zahvaljujući logovima malvera za krađu informacija koji su procurili na dark vebu.

Informacija.rs

10:00

5 h

Gejming

Bilo kuda, AI svuda

Sve više kompanija u industriji video-igara koristi alate veštačke inteligencije za izradu delova koda, vizuala ili čak celih igara.

Zimo

8:15

7 h

Novo Sport Video Menu