Nova vest
Tenis 8

4.7.2024.

22:06

Dimitrov diplomatski o Novaku i Rodžeru

Grigor Dimitrov je izborio plasman u treće kolo Vimbldona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Bugarski teniser je na terenu proveo tri i po sata, ali je na kraju pobedio Junčenga Šanga iz Kine, 5:7, 6:7 (4), 6:4, 6:2, 6:4.

Uspeo je da sa 0-2 dođe do 3-2, a posle meča je upitan i koja je razlika između rekordera po broju trofeja u Londonu, Rodžera Federera i Novaka Đokovića, kada igraju na travi.

"Imam osećaj da je Federer na svakoj podlozi, bar što se mene tiče, teži za igru. Novak i Federer su igrali ovde jedan protiv drugog. Po mom mišljenju, Rodžer je uspevao da me maksimalno stavi u podređeni položaj. Ipak, ovde kada smo igrali, sećam se da je svaki poen bio prilično izjednačen. To vam čak i odmaže, jer idete i po neke loptice po koje ne biste nikada krenuli", rekao je Dimitrov.

Bugarin je primetio i sledeće.

"Pamtiću uvek taj meč sa Novakom. Često pričam o tom susretu. To je jedan od tih mečeva 'šta bi bilo kada bi bilo?' Imao sam set loptu u četvrtom setu. Igrali smo obojica tada na visokom nivou. Vidite kako uvek imam svest o meču, a čini mi se da protiv Rodžera to nisam imao. Razvio sam je tek malo kasnije".

Ipak,kada je reč o tome ko je bolji između Švajcarca i Srbija, dao je zanimljiv odgovor.

"Uvek sam se ugledao na Rodžera kao nekog ko ima sličan stil igre mom. U mojim očima je on pionir ovog sporta. Novak je, bez ikakvih sumnji, na papiru najbolji ikada. Uspeva mu da se održi i u poznim danima karijere na velikoj sceni. Odgovori će biti verovatno drugačiji od sportiste do sportiste, uvek će biti debate ko je najbolji. Ko je to? To je neizostavni deo. Sa tim ćemo se suočavati u godinama pred nama", zaključio je Dimitrov.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Razotkriveni su

Hiljade pedofila koji preuzimaju i dele sadržaj o seksualnom zlostavljanju dece (CSAM) moglo bi biti identifikovano zahvaljujući logovima malvera za krađu informacija koji su procurili na dark vebu.

Informacija.rs

10:00

6 h

Novo Sport Video Menu