Nova vest
Tenis 8

4.7.2024.

19:38

Đoković: "Nemam vremena da mislim o tome"

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije posle plasmana u treće kolo Vimbldona.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Đoković, sedmostruki šampion, savladao je Džejkoba Firnlija 6:3, 6:4, 5:7, 7:5 i u subotu će igrati protiv Alekseja Popirina.

"Čestitke njemu na sjajnom meču. Borio se, verovao je iako je bio u zaostatku od dva seta i jednog brejka. Ja nisam bio na nivou. Veoma izazovni uslovi, vetrovito. Nije bilo lako naći pravi tempo. Mislim da sam uradio dovoljno da pobedim. Imao sam sreće da nisam završio u brejku zaostatka. Nadam se da ću biti bolji u nastavku", rekao je Đoković.

B92.sport u Londonu

Izveštava Dušan Đukanović

Upitan je da li se boji obnavljanja povrede.

"Ne, ne , stvarno. Ali mislim da ima uticaja na moju kretnju. Brzina i dalje nije tu, kasnim na lopte. Što duže ostanem na turniru veće su šanse da će se moja kretnja pomeriti. I dalje sam zarđao u tom segmentu. Ne brinem se o obnavljanju povrede. Nemam vremena ni energije da mislim o tome, niti bi to bilo vredno. Kao što sam rekao, nisam osetio bol danas. Na prvom meču sam imao jednu ili dve situacije, što je sjajno. Moje koleno je dobro reagovalo. Prva dva-tri meča to moram da prihvatim kao deo procesa".

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Naredni rival biće mu Aleksej Popirin, koji je eliminisao Tomasa Martina Ečeverija posle pet setova.

"Video sam da je pobedio u trileru od pet setova. Voli da igra servis+forhend. Imali smo sjajan meč u Australiji. Mislim da je popravio bekhend i kretanje. Postaje kompletan igrač. Visok. Ako servira dobro, teško je igrati protiv bilo koga na travi tako. Ključ će biti u tome da mu čitam dobro servise i da je isto tako dobro serviram. Očekujem težak izazov".

Standardno, Đoković je dobio pitanje i o Endiju Mariju, nekada velikom rivalu.

"Prvi put kada sam upoznao Endija imao sam 12 godina. Nikada nismo bili blizu na Turu, jer smo rivali, ali smo se uvek poštovali. Delili smo pozornicu mnogo godina. Naša putanja ka profesionalnom tenisu je slična. Nije mnogo toga delilo naše karijere. Igrali smo sjajne mečeve širom sveta. Mislim da je on jedini igrač protiv kog sam igrao u finalima svih Grend slemovima. Možda i Rafa, nisam siguran. On je uticao na moju karijeru mnogo. Ako je ovo njegov poslednji meč, tužno je što neće moći da završi u singlu. Ali igranje pored brata je verovatno i emotivnije. Želim mu sve najbolje. Ne bi me iznenadilo da se vrati ponovo. Neverovatan takmičar".

Novak uvek analizira mečeve, ali nikada ih ne gleda cele.

"Nikada ne gledam čitav meč, ali gledam određene trenutke u kojima sam mislio da sam igrao dobro. Sa članovima tima izvlačim zaključke. Kao što sam rekao, kako turnir bude išao dalje to ću imati više šanse da se osećam komfornije. Da pronađem tu slobodu koju tražim. Ovo ću prihvatiti svaki dan nedelje, u poređenju sa bolom koji srećom ne osećam. Malo se mučim sa kretanjem, ali to je okej. Sa tim mogu da radim".

Tok konferencije mogli ste da pratite UŽIVO na B92.sport.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Razotkriveni su

Hiljade pedofila koji preuzimaju i dele sadržaj o seksualnom zlostavljanju dece (CSAM) moglo bi biti identifikovano zahvaljujući logovima malvera za krađu informacija koji su procurili na dark vebu.

Informacija.rs

10:00

3 h

Gejming

Bilo kuda, AI svuda

Sve više kompanija u industriji video-igara koristi alate veštačke inteligencije za izradu delova koda, vizuala ili čak celih igara.

Zimo

8:15

5 h

Novo Sport Video Menu