Nova vest
Tenis 2

4.7.2024.

18:22

B92.sport na Vimbldonu: Drama koja nikome nije bila potrebna VIDEO

Novak Đoković je uspeo da se plasira u treće kolo Vimbldona, ali ono što smo videli u meču sa Džejkobom Firnlijem poziva na oprez.

Dušan Đukanović
b92.sport/DĐ

Iz Londona za B92.sport, Dušan Đukanović

Drugi teniser sveta je neočekivano teško i posle tri sata igre slavio tek posle četiri seta (6:3, 6:4, 5:7, 7:5) protiv 277. tenisera sveta.

O tome koliki je Firnli bio autsajder, osim pozicije na ATP listi, govori i to da Novak o njemu ništa nije znao pred prvi međusobni duel, kao i da je Firnli tek nedavno devitovao na ATP turu.

Stoga je za Britanca i osvojen set na "Centralnom terenu" gotovo kao pobeda, do koje je možda i mogao, to nikada nećemo znati.

Đoković je mogao sve da završi već u trećem setu kada je imao dve vezane brejk lopte, ali je isto tako i Firnli mogao da osvoji četvrti set kada je isto tako propustio dve prilike za brejk.

Ono što su dobre vesti za Novaka je dodatno "čišćenje" njegove strane žreba nakon ispadanja Huberta Hurkača. Poljak je na meč lopti za Artura Fisa predao zbog povrede.

Đoković će u narednom kolu igrati sa Aleksejem Popirinom koji je posle pet setova i preokreta eliminisao Tomasa Ečeverija.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Razotkriveni su

Hiljade pedofila koji preuzimaju i dele sadržaj o seksualnom zlostavljanju dece (CSAM) moglo bi biti identifikovano zahvaljujući logovima malvera za krađu informacija koji su procurili na dark vebu.

Informacija.rs

10:00

2 h

Gejming

Bilo kuda, AI svuda

Sve više kompanija u industriji video-igara koristi alate veštačke inteligencije za izradu delova koda, vizuala ili čak celih igara.

Zimo

8:15

3 h

Novo Sport Video Menu