Nova vest
Tenis 0

4.7.2024.

14:02

Izbori? Ne, Vimbldon

Prevario se svako ko je mislio da će današnji izbori u Engleskoj kumovati manjoj poseti četvrtog dana Vimbldona, pa tako i mi.

Dušan Đukanović
b92.sport/DĐ

Jeste da se lakše nego prethodnih dana ušlo unutar kompleksa "Ol Ingland kluba", što je pobudilo nadu da se barem danas nećemo guratu na putu između terena, ali avaj. Uzalud nam nada.

Ispostaviće se da su stanovnici Londona i okoline samo poranili na birališta koja su otvorena od sedam časova jutros i biće sve do 22.00.

Dok smo otišli na Novakov trening pred meč sa Džejkobom Firnlijem i krenuli nazad ka medija centru (nekih 40 minuta koliko traje propusnica za Aorangi), već je bilo krcato na čuvenom "Brdu" ispred terena broj 1.

To je bio dovoljan indikator da nas očekuje probijanje do našeg obližnjeg sedišta. Jedna od velikih prednosti "Melburn Parka" u odnosu na "Ol Ingland klub" je njegova prostranost, te ne čudi što čelnici Vimbldona planiraju proširenje koje nailazi na otpor lokalnog stanovništva.

b92.sport/DĐ

Englezi danas biraju svoju vladu, izbor je kao i uvek – Torijevci ili Laburisti, uz veliku prednost koja je u svim medijima data potonjim.

O tome koliko ozbilno shvataju svoju dužnost govori podatak da su na prošlim izborima zabeležili pad u izlaznosti posle četiri uzastopna izborima na kojima je ona konstantno rasla. I sa padom je izašlo njih 67,3 odsto od oko 49 miliona glasača.

O tome koliko su Laburisti favorizovani pokazuju "Gardijanova" predviđanja, prema kojima će osvojiti 428 mesta u parlamentu što je više nego duplo u odnosu na prethodne (203). Torijevcima bi u tom slučaju pripalo 127, što je skoro pa tri puta manje nego ranije (365).

b92.sport/DĐ
 
Britanci su poranili, glasali, pa put Vimbldona. Četrnaest godina vladanja Konzervativne partije ispunjene skandalima i hatičnosti su ostavili iza sebe i sunčani dan će iskoristiti za ono što vole – tenis.
 
Kao i svakog dana, program je počeo u 11 časova po lokalnom vremenu, a svi su pristigli taman na vreme za otvaranje "Centralnog terena" na kom će svoj meč igrati Novak Đoković i Džejkob Firnli (14.30).
 
Sunce, kvalitetan tenis i obaveza skinuta sa vrata. Savršen dan po meri Londonaca.
 
b92.sport/DĐ

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu