Nova vest
Tenis 0

4.7.2024.

12:14

Ukrajinka odbila rukovanje sa Ruskinjom koja igra za Francusku VIDEO

Ukrajinska teniserka Dajana Jestremska nije se rukovala sa Varavrom Gračevom nakon njihovog meča na Vimbldonu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Dajana je Ukrajinka, a Varvara rođena u Rusiji, ali igra za Francusku što, očigledno, ne menja mnogo njenu situaciju kada se nađe oči u oči sa predstavnicom zemlje koja ratuje protiv Rusije.

Ovakvi momenti postali su najneprijatnija pojava u sportu.

U tenisu je to izražena pojava jer Rusi nisu eliminisani sa ATP i WTA tura, pa su učestali susreti takmičara sa obe strane, istina češće ženski s obzirom na to da je više jednih i drugih teniserki na turu, nego njihovih muških kolega.

Novi "incident" je, rekosmo, izazvala Jestremska, nakon što je završila meč sa Varvarom Gračevom, koju je pobedila u tri seta. Prišle su jedna drugoj, Gračeva je pružila ruku preko mreže ali je naišla na odbijanje - Dajana je samo raširila ruke i slegnula ramenima. 

Za neke je ovo očekivan potez Ukrajinke, za mnoge čudan, nepotreban i nadasve nelogičan jer je sa druge strane bila osoba koja se protivi invaziji Rusije, politici Vladimira Putina i generalno samom ratu.

Na kraju krajeva, ona je prihvatila Francusku kao svoju drugu državu i prihvatila je stav koji ljudi u toj državi imaju prema Rusiji.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu