Nova vest
Tenis 0

3.7.2024.

23:40

III dan: Seča je bila spremna, kraj za Đerea, Kecmanović ponovo hvata zalet

Slutilo je da će još jedan kišni dan u Londonu doneti velike promene u gornjoj polovini žreba, ali smo dobili samo ispadanje Kaspera Ruda koji i nije bio u užem krugu favorita.

Dušan Đukanović
EPA-EFE/TIM IRELAND

Osmi teniser sveta je poražen u duelu sa Fabiom Fonjinijem i tako posle Andreja Rubljova postao tek drugi igrač iz Top 10 koji je završio učešće posle nekompletirana dva kola na Vimbldonu.

Moglo je da bude i drastičnije, Karlos Alkaras i naročito Danil Medvedev su se našli u nezavidnim pozicijama tokom svojih duela.

Španac je imao 5:2 u prvom setu protiv Aleksandra Vukića, ali je australijski teniser srpskog porekla uspeo da izjednači na 5:5 i potom napravi brejk koji nije uspeo da zadrži i time omogućio Alkarasu da se izvuče i komforno trijumfuje u druga dva seta.

Medvedevova situacija je bila daleko kompleksnija protiv Aleksandera Mulea. Francuz je imao prednost u setovima i još dve prilike da istu duplira, ali je i peti teniser sveta posle preokreta uspeo da opravda ulogu favorita.

Koliko je loše i dekoncetrisano Danil izgledao u prvom setu jasno je na osnovu jednog detalja iz taj-brejka u prvom setu. Medvedev je otišao na klupu pri rezultatu 6:3, misleći da je set gotov. Tek posle intervencije sudije se Rus vratio na teren.

Ni Janik Siner nije prošao bez strepnje, nakon što je sunarodniku Matei Beretiniju u poslednjem meču dana na "Centralnom terenu" dozvolio povratak iz dva seta zaostatka, ali je najbolji teniser sveta u ovom trenutku na kraju ipak uspeo da slavi u taj-brejku odluke.

Ništa od toga nije glavna vest u Engleskoj, već Ema Radukanu koja je prepustila samo tri gema Elis Mertens (6:1, 6:2) i tako pobudila nadu domaće publike da bi mogla ponovo da se vrati u sam vrh.

Novina je i da će sa Endijem Marijem, koji će sutra sa bratom Džejmijem u paru imati premijeru na Centralnom terenu, igrati u miks dublu.

Na teren je izašlo i troje srpskih tenisera. Dušan Lajović je ispao na startu i u dubl konkurenciji. Bolji od njega i Sumita Nagala su bili Pedro Martines i Đaume Munar (6:2, 6:2).

Laslo Đere nije uspeo da u svoju korist završi juče započet meč sa Lukom Pujom (3:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:1), ali više briga od poraza budi njegova izjava posle meča u kojoj je najavio radikalan potez, ali nije tačno objasnio šta pod tim podrazumeva.

Đerea muči povreda lakta, što je bio slučaj i na ovom meču. Odatle kreće sve ostalo.

b92.sport/DĐ

Miomir Kecmanović je zato uspeo da se revanšira Talonu Griksporu za nedavni poraz u Hertogenbošu posle tri taj-brejka. Još jedna velika bitka je viđena između srpskog i holandskog tenisera koja je epilog dobila posle pet setova,  prekida i preokreta (4:6, 7:6, 1:6, 6:2, 6:3).

Trebalo je i da Aleksandra Krunić odigra svoj prvi meč u dublu sa Šuko Aojamom, ali je njihov meč na terenu broj 10 otkazan nakon što je kiša odužila i današnji program.

Baš na tu temu smo pričali i sa Miljanom Amanovićem, fizioterapeutom Novaka Đokovića, koji je rekao da ne pamti ovakvo, klasično englesko vreme na Vimbldonu u poslednjih šest-sedam godina.

Novak je trebalo da trenira između 12 i 13.30 po lokalnom vremenu, ali je morao da sačeka da padavine stanu pre nego što je odradio trening sa Tejlorom Fricom.

Đokovića sutra očekuje duel sa Džejkobom Firnlijem, 277. teniserom sveta, koji će biti prvi na programu Centralnog terena od 14.30 po srpskom vremenu.

Za kraj, utisak/video dana. Lorenco Museti koji u slobodno vreme pod punom opremom gura u kolicima sina Ludovika.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu