Nova vest
Tenis 1

4.7.2024.

9:30

Kecmanović: "Idem na bombu, možda iznenadim sebe"

Srpski teniser Miomir Kecmanović govorio je o dosadašnjem delu turnira i narednom protivniku u trećem kolu Vimbldona, posle prolasa u tu rundu trećeg Grend slema

Dušan Đukanović
EPA-EFE/TIM IRELAND

Kecmanović je uspeo da se revanšira Talonu Griksporu za nedavni poraz u Hertogenbošu posle tri taj-brejka. Još jedna velika bitka je viđena između srpskog i holandskog tenisera koja je epilog dobila posle pet setova,  prekida i preokreta (4:6, 7:6, 1:6, 6:2, 6:3).

"Bilo je veselo. Dosta šansi sam imao na početku i u prvom i u drugom setu, koje sam olako dao. Drugi set sam nekako uspeo da iskoristim u svoju korist. Ceo meče je bio dobar, dobro sam igrao. Kada je bilo najbitnije pokazao sam da mogu da odigram dobro", rekao je Kecmanović.

Četvrti gem četvrtog seta je bio jedan od presudnih.

"Brejknuo sam ga posle 65. brejk lopti koje sam propustio. Morao sam da proslavim i mene je pogledalo od gore. Malo smo se nasmejali, krenulo je bolje za mene", dodao je Miomir i potom kratko objasnio zašto je teško Grikspora dobiti u njegovim gemovima:

"Servira dva prva."

Govorio je i o svom odnosu sa stručnim štabom.

"Oni znaju kakav sam, nije to ništa novo niti čudno. Sad je samo pitanje koliko mogu u tom momentu da iskontrolišem, zadržim za sebe", nastavlja Kecmanović.

b92.sport/DĐ

Kao i Dušan Lajović, smatra da je cilj da se na Grend slem dođe kao nosilac, odnosno jedan od 32 najbolja na svetu.

"Mnogo je lakše doći do trećeg kola kada imaš renking i nosilac si. Onda igraš sa igračima koji su slabijeg ranga. Ovako dobijam mine. U Australiji sam igrao dobro, pa sam dobio dobre igrače. Sad idem isto na bombu. I Rolan Garos, prvo Monteiro, pa Medvedev. Možda iznenadim sam sebe", siguran je u sebe Kecmanović.

Koliko bi dugi mečevi Sinera mogli da pomognu Kecmanoviću?

"Možda utiče na njega, možda ne. Ipak je ovo trava, nije toliko fizički. Nek igra što duže", smatra srpski teniser.

Da li je Janik tip tenisera koji odgovara njegovoj igri?

"Ne znam da li može da mi leži neko ko je prvi na svetu. Igrali smo par puta, nisam ga dobio. Ne znam. Možda ja više volim kad se igra tako, ali sad da li će mi leći videćemo", privodi kraju Kecmanović.

Smeši mu se igranje na Centralnom terenu.

"Video sam protiv Noleta (kako je to, prim. aut.). Ali što da ne opet, neću se buditi", nada se naš as.

"Zavisi, kada je meč sediš u svlačionici  i čekaš da te prozovu. Kada završim trening, odem kući blejim, gledam filmove", zaključio je Kecmanović.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu