Nova vest
Tenis 1

3.7.2024.

20:23

Alkaras: "Kada stupimo na teren, oni više nisu prijatelji"

Španski teniser Karlos Alkaras bio je zadovoljan pokazanom igrom nakon prolaska u treće kolo Vimbldona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Iz Londona za B92.sport, Dušan Đukanović

Treći reket sveta je u drugoj rundi bio bolji od Aleksandra Vukića (7:6, 6:2, 6:2) u meču u kom je Australijanac imao svoju šansu na kraju prvog seta kada je ispustio brejk prednosti.

"Srećan sam sa igrom koju sam pokazao danas. Osećam da sam bolji i bolji svaki dan. Treniram na travi, igram mečeve... Nadam se da ću biti sve bolji i dostizati nove visine", rekao je Alkaras u uvodnoj reči.

Njegov naredni rival je Frensis Tijafo, sa kojim je dobar prijatelj. Amerikanac je već najavio da "dolazi po Alkarasa", odnosno da će ići na pobedu u tom meču.

"Imam dobar odnos sa mnogo igrača. Ali, kada stupimo na teren, oni nisu prijatelji. Morate da se fokusirate na sebe i pokušate da pobedite. Tako tenis funkcioniše. Frensis je sjajan igrač i osoba. Uvek je nasmejan. Čini se kao da uživa na terenu, a i van njega. To je impresivno. Biće zanimljivo igrati protiv njega. Pokušaću da ga pobedim", istakao je Alkaras i potom se osvrnuo na njihov poslednji susret u polufinalu US Opena 2022. godine:

"Potpuno je drugačija situacija. Igrali smo u SAD, polufinale US Opena, protiv Amerikanca. Svi ga vole tamo, drugačiji je osećaj. To je bio sjajan meč, mislim da je publika uživala. Uveren sam da će tako i ovaj put biti. Sećam se da sam igrao sjajan tenis. Imao sam meč loptu u četvrtom, ali smo igrali pet setova. Bio je to veoma neizvestan susret. Nadam se da tako neće biti i ove godine (smeh)."

b92.sport/DĐ

Alkaras je branilac trofeja na Vimbldonu, pa je upitan i da uporedi svoju igru u odnosu na nivo na kom je bio prošle godine.

"To je dobro pitanje. Mislim da je na sličnom nivou. Osećam se kao prošle godine. Nadam se da ako nastavim da pobeđujem, da ću biti na istom nivou kao u finalu prošle godine. Mislim da igram sjajan tenis. Fizički se osećam odlično", nastavlja Karlos.

Nije prvi put u ulozi branioca titule na Grend slemu. Prošle godine u Njujorku nije uspeo i da je odbrani.

"Bio sam i ranije u pozicji branioca titule na Grend slemu. Prošle godine na US Openu. Trudim se da o tome ne razmišljam. Ove godine na Vimbldonu je isti osećaj. Naravno da je posebno igrati kao branilac titule i pokušati da ne mislim na pritisak o ponovnom osvajanju titule", objašnjava španski teniser.

Govorio je i o stvarima koje treba da popravi.

"Servis i ritern u prvom meču nisu bili dovoljno dobri. Popravio sam to. Mogao bih bolje da se krećem. Osećam se komfornije kada se krećem na travi. Generalno, srećan sam sa svim udarcima koje sam odigrao danas", zaključio je Alkaras.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu