Nova vest
Tenis 2

3.7.2024.

17:26

Demonstracija moći Alkarasa za plasman u 3. kolo

Španski teniser Karlos Alkaras savladao je Aleksandra Vukića u drugom kolu Vimbldona rezultatom 3:0 (7:6, 6:2, 6:2).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Alkaras je u prvom kolu eliminisao Marka Lajala, bila je to ubedljiva pobeda od 3-0 u setovima za trećeg igrača sveta, a ni u duelu sa Vukićem nije imao većih poteškoća.

Najviše muka imao je u prvom setu, mada nije delovalo da će mu meč nakratko izmaći kontroli pošto je prezeo vođstvo od 5:3. Usledio je neočekivani obrt - momak srpsko-crnogorske krvi je uspeo da osvoji tri uzastopna gema, da povede, čak je i servirao za osvajanje prvog seta.

Bio je to najslabiji period meča španskog tenisera, kao da je želeo sebe da testira, da vidi kako reaguje kada je situacija stani-pani. Taj test položio je sa najvišom ocenom, pošto je u najvažnijem trenutku uspeo da održi pribranost, preciznost, rutinu kod udaraca, i tako je poravnao rezultat, ujedno uveo meč u taj-brejk.

Nastavak je deono pravo lice španskog asa - ekspresno je poveo 5:1.

Međutim, ponovo je dopustio Vukiću da mu se primakne (6:4, 6:5), ali ne i da režira veleobrt. Tako je Alkaras, na prvi pogled uz određene poteškoće, ali svakome je jasno da nijednog momenta nije bilo drame, došao do vođstva u setovima.

Naredna dva seta bila su čista demonstracija moći Španca.

Treći je bio preslikan drugom - oba su imala identičan tok: Vukić je pveo 1:0, a onda je bio samo nemi posmatrač sile sa druge strane. Alkaras je poveo 5:1 u drugom i u trećem setu.

Rutinski je priveo meč kraju, 11. as servisom.

Španac deluje spremno za najviše domete. Rival nije bio iz prvog ili drugog ešalona, ali je Španac pokazao kako se rešavaju ovakvi mečevi, bez mnogo utrošene energije.

Meč ste UŽIVO mogli pratiti putem našeg LIVE BLOGA.

Završeno

15:10

Semafor
  7:6 (7:5), 6:2, 6:2  
Turnir SET GEM
Alkaras 2 0
Vukić 0 0

17:31

Kraj!

Rutina Alkarasa, pobeda bez ikakvih poteškoća, ako zanemarimo taj-brejk u prvom setu. Odatle, pa nadalje gledlai smo duel Davida i Golijata. Alkaras je slavio 3:0 protiv Australijanca Vukića i u narednom kolu igraće protiv Fransisa Tijafoa.

17:27

Španac na pragu trijumfa

Vezao je pet gemova Alkaras, identično kao i u drugom setu, nakon prvog osvojenog njegovog rivala. Vukić je uspeo da se spasi, uzeo je gem na svoj servis za 2:5, ali pitanje je trnutka kada ćemo videti obojicu tenisera kako se pozdravljaju na mreži.

Alkaras servira za meč.
 

17:13

Crta se trijumf Španca

Treći set počinje na isti način kao i drugi - vođstvom Alkarasa 2:1 uz jedan brejk.

Nema, evidentno je to, u Vukiću snage da vrati nivo igre iz prvo seta, nema rešenja za igru razgoropađenog rivala. Španac polako kreće da privodi meč kraju.

17:02

Set za Alkarasa

Nije ovaj set ponudio nimalo neizvesnosti, zahvaljujući furiji Alkarasu, ali i u dobroj meri zbog blede partije Vukića - koji je poptuno pao nakon tesno izgubljenog prvog seta.

Španac je i psoeldnji gem u drugom setu osvojio bez izgubljengo poena!

16:56

Vukić prestao da igra

Novi gem koji je pripao Alkarasu, novi bez izgubljenog poena, ovaj je bio na njegov servis. 

Pet uzastopnih gemova je osvojio španski teniser.
 

16:54

Igra mačke i miša

Meč se polako pretvara u "jednosmernu ulicu", potvrđuej to i činjencia da je Španac osvojio dva vezana gema bez izgubljengo poena!

Vukić kao da je prestao da pruži otpor.

 

16:50

Moć!

Demonstrirao je Alkaras u četvrtom gemu koliko ume, koliko može kada uhvati onaj njegov ritam i udarce. Bez šanse je ostavio Vukića u ovom periodu igre, počistio ga je za vođstvo 3:1.

16:47

Brejk Španca!

Dobar start drugog seta za Alkarasa, koji je uzeo gem na servis rivala i sada vodi 2:1 posle tri odigrana gema. Prvi je osvjio Vukić, lako, drugi Alkaras takođe bez mnogo problema, a potom je usledio najduži gem u ovom setu koji je, na kraju, nakon treće iskorišćene brejk lote, pripao Špancu.

16:35

Set za Alkarasa!

Uspeo je, uz mnoo muke i problema, Alkaras da osvoji prvi set, tek nakon što je slomio otpor Vukića u taj-brejku. Australijanac je propustio veliku šansu da zada udarac favoritu.

Alkaras je "preživeo" na 5:6 i servis protivnika, potom je bio sjajan u taj-brejku do 5:1, onda upao u "zonu sumraka", dozvolio Vukiću da priđe na 5:4, potom i 6:5, ali ne dalej od toga.

Španac vodi 1:0 u setovima.
 

16:24

Spasio se Alkaras!

Nije Vukić iskoristio zlatnu šansu, imao je servis da dokrajči rivala i uzme set, i to posle vođstva Alkarasa 5:3. Španac je, ipak, pokazao klasu u momentima odluke, uzeo je brza dva poena na servis rivala, potom stavio tačku na gem - uzvratio brejkom.

Taj-brejk će odlučiti o tome kome će pripasti prvi set.

16:20

Šta se dešava sa Alkarasom?

Novi brejk pretrpeo je Španac, i to pošto je napravio duplu servis grešku. Neverovatan pad u igri Špoanca. Vukić u naletu, kroisti Australijanac sve što mu nudi rival. Tri uzastopna gema je osvojio Vukić.

16:15

Nerešeno je!

Potvrdio je brejk Vukić, odigrao još jedan gotovo perfektan gem - i vratio se u meč.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN

16:12

Savršen brejk Vukića!

Sjajno je odigrao gem na servis Alkarasa Australijanac srpsko-crnogroskih korena, bio je najbolji kad je bilo najvažnije, u gemu za opstanak - vratio se u meč.

Osvojio je gem bez izgubljenog poena - savršeno je iskontrolisao svaki poen.

Zapravo, to će uraditi ako osvoji naredni, servis gem
 

16:09

Kontrola Španca

Vezao je Alkaras tri uzastopna gema, od 2:2 preuzeo kontrolu u punom smislu te reči. došao na gem od osvajanja seta. Vukić je konačno došao "do daha", smanjio na 3:5, ali kasno, čini se...

16:02

4:2 Brejk!

Tri poena zaredom uzima Alkaras, ali je Vukić probao da se odbrani i dva puta poentirao da bi Španac kompletirao brejk i stekao dva gema prednosti u prvom setu.

15:54

2:2 Nema brejka

Sjajno se bori Vukić na svom servisu. Tri puta je naterao Alkarasa da pogreši i odbranio servis gem. Biće ovde jake borbe...

15:50

2:1 Dva puta as!

Vukić forhend volej vinerom dobija prvi poen u trećem gemu, a potom dva asa Alkarasa i onda na grešku Vukića sigurno završava gem Alkaras.

15:44

1:1 Sa Vukićem nema šale

Samo jedan izgubljeni poen i brzo Vukić vraća gem Alkarasu. Nema brejka na startu meča.

15:29

Šta nas čeka?

Kao što verovatno znate Alkaras je 3. igrač sveta dok je Vukić 69. teniser na planeti i oni se sastaju u drugom kolu Vimbldona.

Karlos ima 21 pobedu na travi u karijeri, dok Vukić ima 14 pobeda na travi. Alkaras je veliki favorit u ovom susretu.


 

15:29

1:0 Siguran start Alkarasa

Vukić je bekhend vinerom osvojio prvi poen na meču, ali je Alkaras nakon toga osvojio četiri poena zaredom i osvojio prvi gem. Nema iznenađenja

15:26

15:22

Kiša je odložila mnogo mečeva

Svi mečevi koji se igraju na terenima koji nisu pokriveni krovom bili su stopirani i odloženi. Ipak, teren 1 na kome su igrale Koko Gof i Anka Todoli nije doživeo nikakve probleme pa će Alkaras i Vukić krenuti u planiraih 15 časova i 30 minuta.

15:18

Dobro nam došli

Zajedno ćemo ispratiti meč Karlosa Alkarasa i Aleksandra Vukića u drugom kolu Vimbldona.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu