Nova vest
Tenis 25

2.7.2024.

20:17

Đoković o "kršenju pravila": Dobio sam dozvolu, naravno da smo proverili

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije posle plasmana u drugo kolo Vimbldona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Sedmostruki šampion ovog turnira savladao je Vita Koprivu sa 6:1, 6:2, 6:2 i u narednoj rundi igraće protiv Džejkoba Firnlija.

"Dobar je osećaj pobediti. Treninzi su prošli dobro, ali meč je nešto skroz drugačije. Nisam znao kako će to izgledati i da li će koleno izdržati. Nisam mogao da zamislim bolji start", rekao je Đoković.

Meč je na Centralnom terenu pratio i Roni O'Saliven, legendarni snuker igrač i navijač Đokovića.

"Ja sam njegov fan, gledam snuker samo zbog njega. Moj otac je voleo da gleda snuker, ja sam samo voleo da gledam Ronija. Kad on nije igrao, nisam gledao. Prvi put smo imali interakciju. Bilo je sjajno što je tu. Nadam se da ćemo igrati snuker. Dobro igram bilijar, ali u snukeru nisam dobar. Veoma je dobra osoba i duhovit".

Đoković nije želeo da poredi ovaj meč sa onim koji je igrao protiv Fransiska Serundola na Rolan Garosu, kada se uostalom i povredio.

"Ne mogu da ih poredim. Podloga je drugačija, osećaj je drugačiji, kao i protivnik. Serundolo na šljaci je težak izazov čak i kad si zdrav. Nisam imao bol danas kakav sam imao tog dana. To je dobro. Počeo sam opreznije. Igrao sam dovoljno da pobedim lako u tri seta. Prvi put sam proklizao na travi ove sezone, to je bio sjajan test. Nisam to radio ni na treningu".

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Osvrnuo se i na odustajanje Endija Marija od turnira.

"Tužna vest za turnir i teniski svet. Čuo sam da će pokušati da igra u dublu. Nadam se da će pokušati i sledeće godine da igra na Vimbldonu. Višestruki Grend slem šampion, legenda igre, koji mora da nastupa na Čelendžerima na šljaci koja nije njegova omiljena podloga. To govori dovoljno o njemu. Velika je inspiracija svima. Veliki je profesionalac. To je nešto što treba proučavati. Spreman je da se gura do krajnjih granica, čak i sa veštačkim kukom. To je inspiracija, ali i služi kao primer mladim sportistima koji oko svega kukaju. Nešto mi kaže da će nastaviti. On ima pravo da kaže kada je kraj".

Govorio je i o sivom stezniku, koji "razbija" belinu opreme obavezne na Vimbldonu.

"Dali su mi odobrenje, naravno da smo proverili da li imamo dozvolu. Pokušali smo da pronađemo beli. Video sam Tijafoa, on je imao crni. Sivo je malo bolje, bliže beloj. Znam da nije idealno. Volim da poštujem pravila, ali dobio sam dozvolu. Rekao sam da ćemo se potruditi da nađemo za sledeći meč".

Sledeći rival mu je debitant Džejkob Firnli.

"Moram da odradim domaći zadatak. Gledaću njegov meč i videti protiv koga igram. Nikada ne volim da igram protiv Britanaca. Za mene je najvažnije da se dobro osećam, da mi je telo u stanju da izdrži pet setova", zaključio je Novak.

Podeli:

Komentari 25

Podeli:

EURO 2024

Mbape: Divim se Ronaldu

Kapiten fudbalske reprezentacije Francuske Kilijan Mbape kaže da je Portugalac Kristijano Ronaldo fudbalska legenda i jedinstven igrač, uoči utakmice dve ekipe u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Beta

23:15

35 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu