Nova vest
Tenis 6

1.7.2024.

18:05

Dimitrov: "Voleo bih da mi je teško kao Đokoviću – postao je gigant"

Jednoručni bekhend i Novak Đoković bile su glavne teme na konferenciji Grigora Dimitrova posle uspešnog starta 10. tenisera sveta na Vimbldonu.

Dušan Đukanović
Profimedia

Iz Londona za B92.sport, Dušan Đukanović

Bugarin je u prva tri seta uspeo da savlada Dušana Lajovića (6:3, 6:4, 7:5) i prođe u drugo kolo.

Okupljene novinare u glavnoj medijskoj sali je zanimalo šta on misli o poruci Karlosa Alkarasa, koji je Novaku Đokoviću rekao da je nadčovek u kontekstu brzog oporavka od povrede i operacije kolena.

"Šta da kažem? On je najveći kojeg je ova igra ikada imala u tom pogledu. To što on prolazi kroz težak period, a pod tim mislim na to što je drugi ili treći na svetu, ne bih imao ništa protiv da i meni bude tako teško", rekao je Dimitrov i dodao:

"To je Novak, uspeo je da se vrati iz mnogo teških situacija. Striktan je u pogledu rasporeda, sa načinom na koji se priprema. Veoma je temeljan i u pogledu toga kako i šta želi da radi u poslednjih 10, 15 godina. Uvek je uspevao da napravi korak dalje. Za mene je on jedan od, ne jedini, teniser kog sam video da je uspeo da radi na svojoj fizičkoj spremi. Ali sa psihičke strane, on je postao gigant."

b92.sport/DĐ

Našlo se prostora i za pitanje o samom meču.

"Sjajan meč. Iskreno. Srećan sam što sam zavšrio u tri seta, to je veoma važno. Postalo je malo nezgodno u trećem setu, ali sam uspeo da uradim dovoljno da prođem dalje", zaključio je Dimitrov.

Bugarski teniser će u sledećoj rundi turnira igrati protiv Junčegn Šanga koji je takođe sa 3:0 eliminisao Krisitjana Garina.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu