Nova vest
Tenis 0

1.7.2024.

15:50

Lajović: "Težak žreb, imao sam šansu"

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je na startu Vimbldona, u duelu sa favorizovanim Grigorom Dimitovim.

Dušan Đukanović
Profimedia

Iz Londona za B92.sport, Dušan Đukanović

Deseti teniser sveta je slavio u tri seta rezultatom 6:3, 6:4, 7:5, ali ne i bez neizvesnosti.

Lajović je na startu trećeg seta napravio brejk i imao 3:0, ali je Dimitrov uspeo da preokrene i slavi.

"Težak žreb za prvo kolo, mislim da je realno on imao veliku prednost što je oba seta kretao sa brejkom. Olako sam ih izgubio, Napravio sam šanse u trećem setu, nisam uspeo da ga zadržim. On je jedan od igrača koji igra jako dobro na travi, danas se to i videlo. Osećao se komforno na toj podlozi u trenucima kada se lomio rezultat. Mislim da je par gemova na moju servu odlučilo meč. Imao je visok procenat osvojenih poena na prvi servis. Na moj servis se mnogo više igralo i to je gde je balans prevagnuo da češće budem pod pritiskom. Kada se poen otvorio, bili smo ravnopravni. Na ovoj podlozi je najdominantija stvar prvi servis. Mislim da je to odlučilo ceo meč, barem kad je dinamika", rekao je Lajović i potom se osvrnuo na propuštenu priliku u trećem setu.

"Sigurno da samo setio da imam šanse. Žao mi je što nismo ušli u četvrti set. Dosta bolje sam krenuo u taj treći set i našao taktiku protiv njega. I te brejkove što je vratio u trećem setu, suviše olako za ovaj nivo i što sam očekivao od sebe."

b92.sport/DĐ

Nije bilo prave pripreme na travi za njega.

"Cilj mi je bio Hale, ali nisam upao. Bio sam prvi napolju. Zbog toga nisam igrao. Odigrao sam tri-četiri egzibicije. Imao sam fizički blok, koji pravim između Rolan Garosa i Vimbldona. Iz ove tačke mi je najveći fokus na Olimpijskim igrama. Pogotovo što se igraju na šljaci. Imam dva pripremna turnira, Hamburg i Umag. Dobra stvar je što je treći turnir u nizu, da uđem u ritam. Igram još ovde dubl u Vimbldonu", nastavlja Lajović.

Uzbuđen je zbog Olimpijskih igara.

"Da, debitujem i iskreno se radujem. U tenisu je to dosta drugačije. U poređenju sa drugim sportovima gde je to njihov najbitniji turnir, ovde imaš jako mnogo bitnih turnira. Verujem da ću osetiti euforiju tek kada dođem tamo. To ide postepeno. Sigurno da će biti jedno novo iskustvo. Biti deo olimpijskog sela je doživljaj za sebe", kaže Lajović.

Pre Rolan Garosa, Lajović je bio u nizu od čak šest Grend slemova bez pobede u prvom kolu.

"Iskreno, mislim da je velika prednost vratiti se u Top 32, da budeš nosilac na Grend slemu. Ne branim mnogo poena i verujem da ima prostora za napredak. Voleo bih da se do US Opena približim igračima na listi. Mislim da to dosta može da olakša, ne možeš sa bilo kim da se sastaneš u prvom kolu. Bitna je bila ta pobeda na Rolan Garosu, mentalno sam ojačao da mi se ne ponovi taj, da ga nazovem ciklus", zaključio je Lajović.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Apple se ovome nije nadao

Prema podacima koje je prikupio Appfigures, vrhunske igre za iPhone i iPad ne predstavljaju tako veliki uspeh kao što se Apple možda nadao.

Engadget

8:15

6 h

Novo Sport Video Menu