Nova vest
Tenis 20

1.7.2024.

14:57

Olga ekspresno završila svoje učešće na Vimbldonu

Srpska teniserka Olga Danilović poražena je u prvom kolu Vimbldonu sa 7:5, 6:1 od Rumunke Anke Todoni.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
b92.sport/DĐ

Ovo je Olgi Danilović bio prvi nastup na glavnom žrebu Vimbldona, do kojeg je došla posle odustajanja Koćareto koja je odustala zbog bolesti.

Nije Olga Danilović imala sjajan start na svom prvom nastupu na glavnom žrebu Vimbldona.

Posle uvodnih gemova, gde su Danilovićeva i Todoni osvojili na svoj servis, Rumunka je u četvrtom gemu došla do prednosti brejka.

Uspela je da održava ovu prednost 142. teniserka sveta kojoj je ovo bio prvi nastup na nekom Gren slem meču.

Međutim Olga Danilović je anulirala prednost brejka u poslednjem trenutku, pri vođstvu Todoni sa 5:3, srpska teniserka je osvojila gem na servis Rumunke i tako se vratila u meč.

b92.sport/DĐ

Potom je Olga osvojila još jedan gem, što je bio treći zaredom, ali je pri rezultatu 6:5 u korist Rumunke usledio niz grešaka koju je Rumunka znala da iskoristi i to pretvori u set prednosti.

Loše je Olga otvorila drugi set, gde se videlo da je dosta nervozna, da je finiš prvog seta ostavio maha na igru najbolje rangirane srpske teniserke.

Todoni je ekspresno došla do prednosti od 3:0, što se na kraju ispostivilo kao kritično vođstvo  za Rumunku.

Tu prednost je samo uvećala do kraja meča.

Rumunka je tako uspela da se revanšita Olgi za poraz u kvalifikacijama za glavni žreb Rolan Garosa.

Završeno

12:28

Semafor
  5:7, 1:6  
Wimbledon, 1. kolo SET GEM
Danilović 0 0
Todoni 2 0

14:54

5:7, 1:6 – Kraj za Olgu Danilović

Poraz Olge Danilović u prvom kolu Vimdldona.

14:42

5:7, 1:3 – Gem za Danilović

I u ovom gemu je bilo problema za Olgu, ali je srpska teniserka znala da se izvuče i na kraju dođe do gema, koji je i dalje drži u životu za ovaj meč.

14:29

5:7, 0:2 – Još jedan brejk Todoni

Velika borba se voidla u ovom gemu, gde je Todoni imala brejk šanse, ali je Olga uspela da ih anulira i na kraju dođe do gem lopte.

Nije Todoni dozvolila Olgi da lagano dođe do gema, ali je srpska teniserka bila uporna mada ni to nije bilo dovoljno da se dođe do gema.

Todoni je imala novu brejk šansu, koji je Todoni pretvorila u poen.

14:23

5:7 – Set za Todoni

Loš start gema koji je Olga morala da dobije, Todoni je imala prednost od 0:30. Potom je srpska teniserka promašila jedan čist forhend posle kojeg je Rumunka imala tri vezane set lopte, a već je prvu pretvorila u poen.

14:22

b92.sport/DĐ

14:13

5:5 – Izjednačenje

Loše je Olga krenula u ovaj gem, gde je imala 0:30, ali je onda svojim servisima istopila prednost Rumunke. Kada imala set loptu, izgubila je dva poena zaredom, pa je onda Rumunka došla do set lopte. Srećom to nije Todoni iskoristila, pa je Olga uspela da se izvuče iz te situacije i na kraju došla do gema i izjednačenja u prvom setu.

14:12

4:5 – Vraća brejk Olga

Nije Olga imala sreće u ovom gemu, gde je na 0:15, Rumunka pogodila vrh mreže i tako došla do poena. Olga je uspela da se vrati i dođe od 15:30, ali je onda Anka dobrim srevisom. Uspela je na kraju Olga da iskoristi svoje šanse i dođe do brejka u poslednjem trenutku ovog prvog seta.

13:55

2:5 – Olga propustila brejk šansu

Sustigla je Olga prednost Rumunske tinejdžerke od 0:30. Ali je Anka imala osvojila narednu poen i došla do gem lopte. Novo izjednačenje na meču, ali ipak nije Olga došla do brejk šanse, jer je forhend izbacila u aut. Nije Olga dozvolila da Todoni dođe do gema, pa je onda došla i do brejk lopte. Ali se Rumunka vratila i došla na gem od osvajanja prvog seta.

13:52

b92.sport/DĐ

13:49

1:4 – Novi gem za Rumunku

Bila je drama u narednom gemu, gde je bilo 30:30, ali je Rumunka ipak osvojila sledeći poen i došla do gem lopte, koju je pretvorila u poen i tako je materijalizovala prednost brejka.

13:42

1:3 – Brejk Todoni

Greške na obe strane bile su u uvodu ovog četvrtog gema. Rumunka je sada za razliku od prošlog gema uspela da osvoji dve poena i dođe do 15:30, ali je onda Olga osvojila tri poena zaredom. Međutim onda je usledila serija poena Anke Todoni, koja je došla i do brejk lopti, a prvu je i iskoristila.

13:39

1:1 – Uzvraća Olga

Bez izgubljenog poena Olga Danilović dolazi do prvog gema na Vimbldonu.

13:37

Prvi gem

Prvi gem na meču je osvojila Rumunka Todoni.

13:25

Zagrevanje u toku

U toku je zagrevanje i meč bi uskoro trebalo da počne.

13:19

Uskoro na terenu

Danilović i Todoni će uskoro biti na terenu, pošto se završio prvi meč na terenu devet između Kineskinje Džu i Rumunke Begu.

12:27

Pozicija na listi

Srpska teniserka je od danas na 116. teniserka na svetu, i bolje je rangirana od svoje protivnice koja je na 153. mestu na WTA listi.

12:26

Dobro došli

U ovom lajv blogu pratićemo prvi meč Olge Danilović na Vimbldonu, koji će igrati protiv Rumunke Todoni.

Podeli:

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu