Nova vest
Tenis 4

30.6.2024.

19:15

Zverev: Uz malo sreće mogao bih i da osvojim Vimbldon

Aleksander Zverev finalista Rolan Garosa, ubeđen je da može da osvoji Vimbldon.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/John Walton/PA via AP

Četvrti nosilac na turniru u Londonu došao je na terene u jugozapadnom Londonu pun optimizma.

Iako u Londonu nije stigao nikad ni do četvrtfinala (dva puta osmina finala), Zverev smatra da ima sve što je potrebno da bi osvojio čuveni trofej.

"Osećam se dobro, nekoliko poslednjih turnira bilo je vrlo pozitivno, posebno sa tom titulom u Rimu. Naravno, poraz u finalu Rolan Garosa bio je razočaranje, mada sam u celini imao dobar turnir. Nadam se da isto mogu da ponovim na Vimbldonu", kaže Zverev.

Teniser iz Hamburga dodaje da je o igri na travi razgovarao mnogo sa bratom Mišom i on mu je dao važne savete.

"Razgovarao sam sa bratom o svemu, prvi put imam osećaj da sam ovde u prilici da se takmičim i da možda uzmem i prvu titulu. Nisam se osećao tako prethodnih godina, nisam osećao da sam u stanu. Mislim da je ovo najotvoreniji vimbldonski turnir koji smo imali u poslednjih 20 godina u smislu favorita, potencijalnih pobednika. Ima mnogo momaka koji imaju dobre šanse da osvoje turnir", dodao je Zverev.

Objasnio je i zbog čega veruje da je sada drugačije nego ranijih sezona.

"Ne verujem da se ovako nešto desilo 20 godina, bar ne otkako je Rodžer počeo da igra. Posle njega je došao Rafa, pa Novak i Endi. Bio je smanjen krug momaka koji su bili u stanju da se takmiče i osvoje turnir. Ove sezone je drugačije, mogu da kažem da sam jedan od onih koji će uraditi sve što je moguće. Ovo je turnir na kojem mi je potrebno i malo sreće, možda više nego na drugim slemovima", zaključio je Zverev. 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

Tenis

Rubljov neće na Olimpijske igre

Osvajač zlatne medalje u mešovitim parovima iz Tokija Andrej Rubljov i teniserka Darija Kasatkina i Ana Kalinskaja su odbili pozive da se takmiče kao neutralni sportisti na OI u Parizu.

B92.sport

16:42

19 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu