Nova vest
Tenis 2

30.6.2024.

13:15

Siner: Nadal pokušavao da pobedi Federera – tada se pojavio Đoković

Janik Siner po prvi put na jednom grend slemu ima ulogu prvog nosioca.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/NEIL HALL

Italijan je početkom meseca preuzeo čelnu poziciju na ATP listi od Novaka Đokovića i sada ima cilj da ostvari i bolji rezultat u Londonu od prošlogodišnjeg.

Tada je u polufinalu zaustavljen od Novaka Đokovića.

Janik je u Londonu objasnio kako su ga to inspirisali članovi takozvane "velike trojke", Đoković, Federer i Nadal.

"Radi se o tome kako su napredovali kao igrači, boreći se jedan protiv drugoga. Došao je Rafa, tada se Rodžer mučio. Pokušavao je taman da nađe način kako da ga pobedi, kada se pojavio Novak. To je nešto što čini da evoluirate i napredujete kao igrač. Dostigli su sto odsto svog kapaciteta. To je i moj san, da do kraja karijere dođem sa sto odsto fizičkih, teniskih i mentalnih kapaciteta", kaže teniser iz Južnog Tirola.

Siner nema nimalo lak posao na startu turnira. Očekuje ga duel sa nepredvidivim Janikom Hanfmanom.

Ono što je za mladog Italijana najvažnije je da je fizički spreman posle problema koje je imao ovog proleća.

"Nema tajni. Fizički se osećam mnogo bolje nego početkom Rolan garosa, tada sam imao određene sumnje. Ovde toga nema, kada je reč o mom telu. Poslednjih dana sam mnogo radio i nisam zabrinut što se tiče tela. Srećan sam što sam ovde i što mogu da se takmičim", poručio je šampion Australijan opena.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

EURO 2024

"Nova era za rumunski fudbal"

Igrači Rumunije imaju priliku da pokrenu "novu eru" fudbala sutra u osmini finala u meču protiv Holandije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, izjavio je selektor Rumunije Edvard Jordanesku.

Beta

11:18

4 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apple ima novu viziju

Apple namerava da započne masovnu proizvodnju nove generacije AirPods slušalica, opremljenih ugrađenim kamerama. Potencijalne primene su brojne i veoma intrigantne a ugrožavanje privatnosti još veće.

Bug

8:20

3 h

Novo Sport Video Menu