Nova vest
Tenis 1

27.6.2024.

19:58

Hurkač: Nadam se da me neće pamtiti samo po pobedi nad Federerom

Hubert Hurkač, finalista turnira u Haleu, ima velike ambicije na Vimbldonu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Grend slem u Londonu počinje u ponedeljak i sedmi teniser sveta će pokušati da ostvari i bolji rezultat od onog iz 2021. kada je došao do polufinala.

Tada je, kao što je poznato, u četvrtfinalu eliminisao rekordera po broju trofeja na Vimbldonu, Švajcarca Rodžera Federera.

Teniser iz Vroclava je tada slavio sa 6:3, 7:6 (4), 6:0, u poslednjem profesionalnom meču Švajcarca.

Uoči dolaska u London, Hurkač se prisetio detalja sa tog susreta.

"Bio sam jako nervozan pre meča. Prilično sam verovao us voju igru, znao sam da mogu dobro da igram na travi na Vimbldonu, posebno posle pobede protiv Medvedeva u pet setova. Imao sam osećaj da sam u dobroj poziciji, trudio sam se da odigram najbolje. Bio sam nervozan, ali i uzbuđen. Kao dečak sam se uvek ugledao na Rodžera, bio mu je idol. Osvojio je mnogo trofeja na Vimbldonu i to što sam igrao protiv njega na tom mestu, bilo je jedinstveno, to sam oduvek želeo", kaže Hurkač.

Problem za njega je što u Poljskoj nema mnogo travnatih terena, svega nekoliko privatnih.

"Trava mi je omiljena podloga. U Poljskoj nismo imali mnogo takvih terena, možda samo par privatnih, ali ih ne bih poredio sa travom na Vimbldonu. Još kao junior sam se radovao da igram na Vimbldonu, Uvek sam želeo da se bacim i odigram lep udarac. Uživam u atmosferi, u osećaju da igram na travi", rekao je Poljak.

Sa 27 godina, ima punu igračku zrelost.

"Ambiciozan sam, želim da osvajam turnire. Ponosan sam što pobeđujem na svim podlogama. Nadam se da ću uraditi neke dobre stvari ubuduće, tako da me neće pamtiti samo po pobedi nad Rodžerom. Bilo je to nešto posebno, igrati sa njim na centralnom terenu, ta atmosfera. Bilo je jako bučno. Nikad nisam osetio ništa slično, srećan sam da samo kroz sve to prošao", zaključio je Hurkač. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu