Nova vest
Tenis 3

27.6.2024.

9:45

Ljubičić: Bilo bi lepo da Novak igra, ali Siner i Alkaras su favoriti

Ivan Ljubičić, nekada treći teniser sveta, ne veruje da Novak Đoković može da igra na sto odsto mogućnosti na Vimbldonu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Treći grend slem turnir sezone počinje u ponedeljak i Novak je kao i do sada u najužem krugu favorita, iako se čeka još njegova konačna potvrda da će igrati.

Doskora prvi teniser sveta je proteklih dana trenirao na terenima Aorangi kluba na Vimbldonu, između ostalog i sa Federikom Korijom i Frensisom Tijafoom,

Ljubičić, koji je takođe bio i trener Rodžera Federera, smatra da mlađi Novakovi rivali imaju prednost.

"Vimbldon je iza ugla. Federer je osvajao mnogo posle titula u haleu, videćemo da li je sad red na Sinera. Pre Rolan Garosa bilo je mnogo pitanja, pre svega što se tiče fizičkog aspekta igrača kod Sinera, Alkarasa i Đokovića. Sada je sve drugačije. Siner i Alkaras deluju da su u redu i favoriti su. Nole je imao tu operaciju, ali pokušaće da bude prisutan. To bi bilo zaista lepo. Ipak, u ovom trenutku, favoriti su po meni Janik i Karlitos", kaže Ljubičić.

On kaže da će mnogo toga biti jasnije posle prve nedelje turnira.

"Prva tri ili četiri kola daće nam odgovor u kakvoj kondiciji su glavni protagonosti. Ako najbolji prežive prvu nedelju, biće sve jači favoriti", dodao je Ljubičić. 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu