Nova vest
Tenis 2

27.6.2024.

12:20

Mekinro: "Novak nije imao fer tretman"

Džon Mekinro, legenda svetskog tenisa, smatra da Novak Đoković nije imao fer tretman od strane publike na Vimbldonu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Amerikanac je uoči početka drugog grend slema sezone rekao da ima osećaj da je Novak bio u podređenom položaju kod navijača u odnosu na rivale, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Novaku su prošle sezone žestoko zviždali nu finalu u porazu od Karlosa Alkarasa, bili su potpuno na strani Španca, a srpski teniser je morao i da plati kaznu zbog udaranja reketom u stub koji drži mrežu.

Mekinro ipak veruje da Novak nije zaslužio takav tretman od strane londonske publike.

"Ne samo da se izjednačio sa njima, već ih je po ukupnom učinku i prevazišao , što je delovalo nemoguće. Obojica, i Rodžer i Rafa su klase. Voljeni su i poštovani širom sveta, ali Novak nema fer tretman. On je i dalje đavolak, loš momak. Pretpostavljam da se uvek traži dobar i loš momak na neki način. To može da pomogne sportu kad imate takva rivalstva. Ipak, mislim da nije fer, iskreno, jer on je velikan ove igre. Kako na terenu, tako i van njega", kaže Mekinro.

Uporedio je sebe i Novaka u izvesnom smislu.

"Bio je u stanju da uradi nešto što ja nisam mogao da učinim jednako dobro, da i pored tih negativnih stvari dođe do velikog uspeha. Znate, kada ljudi žele da pobedi autsajder ili neko drugi, on to koristi na neki način kao gorivo koje mu pomaže. To je neviđen kvalitet koji ne sme da se zanemari", rekao je Mekinro.

Vimbldon je na programu od 1. do 14. jula, a titulu brane Karlos Alkaras i Marketa Vondroušova. 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu