Nova vest
Tenis 0

8.3.2024.

2:06

Ćorić sa "nulom" završio posao

Hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo turnira u Indijan Velsu.

Dušan Đukanović
EPA-EFE/LUKAS COCH

Trenutno 35. igrač sveta je nakon nešto više od sat i po vremena igre bio bolji od tri pozicije slabije plasiranog Sebastijana Ofnera.

Po setovima je bilo 6:2, 3:6, 6:0.

Meč je savršeno krenuo po Ćorića, napravio je brejk odmah u prvom gemu, ali je Austrijanac uspeo da se vrati već u četvrtom gemu prvog seta. Ipak, tek 30-ak odsto prvog servisa je koštalo Ofnera čiji je protivnik napravio još dva brejka i osvojio prvi set.

Nije to obeshrabrilo Ofnera kojem je jedan jedini brejk u četvrtom gemu drugog seta bio dovoljan da isti i osvoji. Zapravo, bila je to jedina brejk lopta tokom čitavog drugog dela igre.

Ćorić je to sve nadomestio u setu odluke u kom je imao tri brejk lopte i sve tri iskoristio, a jedna od njih je bila i ona za trijumf u meču.

U narednoj rundi ga očekuje duel sa nemačkim teniserom Janom Lenardom Štrufom.

Osim njega, prolaz dalje je obezbedio i Tijago Sajbot Vild, koji je bio bolji od Džej Džej Vulfa sa 6:2, 6:1. Brazilac će igrati protiv Karena Hačanova u drugom kolu.

Adam Mikelsen je takođe slavio posle dva seta protiv Haumea Munara rezultatom 6:2, 6:3.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

1 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu