Nova vest
Tenis 21

9.6.2024.

22:21

Alkaras dobio pitanje o Đokoviću: "Ne mogu o tome da razmišljam"

Španski teniser Karlos Alkaras kaže da je još uvek rano govoriti o obaranju Grend slem rekorda koji drži Novak Đoković.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Karlitos je osvojio treću Grend slem titulu, prvu u Parizu, posle pobede u pet setova nad Sašom Zverevim.

"Ne znam (smeh), nadam se (da li sanja rekord prim. aut). Pričao sam sa Huanom Karlosom, možda i juče. Pre ovog finala… Rekao mi je da se borim za 3. GS sa svim što si prošao i znaš šta je najteži deo da osvojiš GS, a Novak ima 24. O tome sad ne mogu da razmišljam, moram da vidim koliko ću ih uzeti do kraja karijere. Sada ću da uživam u ovom trećem, a za ostalo ćemo da vidimo", rekao je Alkaras.

Iz Pariza za B92.sport – Milan Tomić

Alkarasu je samo 21 godina, ali je do sada uradio mnogo toga. Najponosniji je na vimbldonsku titulu.

"To je teško pitanje. Očigledno, osvajanje US opena kada sam postao prvi put broj jedan, to je bio moj san. To je bilo posebno. Ali način na koji sam osvojio Vimbldon pobedivši Novaka Đokovića u pet setova, to je isto bilo jako posebno. Sada posle svih povreda… Ne znam, možda je ovo momenat zbog kojeg sam ponosan. Sve što sam uradio da bih bio spreman za ovaj turnir, mnogo razgovora sa njima, ako moram da vežbam, ne mogu to da radim, sve to… Bilo je teško iskreno, tako da ću reći da sam na ovo najviše ponosan."

EPA-EFE/YOAN VALAT

Dugo je Karlos sanjao titulu u Parizu.

"Drugačiji je turnir, ali reći ću, ista je stvar. Osvojiti GS je uvek nešto posebno, super posebno. Znamo koji su sve španski igrači osvojili RG, to je nešto posebno, sanjao sam ovo od kako sam imao pet godina."

Dobio je pitanje gde će napraviti novu tetovažu, nakon onih koje je uradio posle titula na US openu i Vimbldonu.

"To je dobro prvo pitanje. Moram da nađem vreme, ali ću to uraditi. Radiću je na levoj ruci. To je nešto što ću sigurno uraditi. Ne znam da li sledećih nedelja, ali ću to da uradim."

Alkaras je ol-raund igrač, dobar je na svim podlogama.

"Odrastao sam igrajući na šljaci. Ali većina turnira je na tvrdoj podlozi. Moram više tamo da vežbam, da se osećam bolje na tim podlogama, ali mislim da je moja igra dobra na svim podlogama. Vežbam dropšotove, voleje, želim da razvijem da moj stil bude uvek agresivan. Ali, moj glavni cilj je da budem agresivan koliko mogu. Na travi sam to uvek, ali bitno je da takav budem na ostalim podlogama."

B92.sport

Alkaras je pronašao energiju u petom setu, pa sada ima skoe 11-1 kada su odlučujući periodi na Grend slemu u pitanju.

"Znam da kada igram peti set da moram da dam sve, da dam srce. U tim momentima se najbolji igrači pokazuju i daju najbolji tenis. Hoću da budem najbolji na svetu i zato dajem nešto više tada, kao da igram prvi gem na meču. To deluje dobro, rivali vide da se dobro krećem, dobro sve pogađam, pronalazim rešenja, to je zbog čega imam dosta uspeha u petom setu i naravno morate da se pokažete tada ako hoćete da osvajate GS."

Alkaras je tokom meča protiv Zvereva uzimao medicinski tajm-aut.

"Nešto sam osetio u polufinalu, kada igrate pet setova, zahtevnih, protiv Janika na šljaci, morate da osetite nešto, ako ne, onda niste čovek. Posle meča nije bilo bolova. Zalepio sam tu. Posle četvrtog seta sam to ponovo osetio, a fizija sam zvao kako bih sve predupredio. Posle sam se osećao bolje. Fizio je još par puta dolazio. Bilo je teških momenata, ali sam radio najbolje što sam mogao, sa dobrim osećanjem."

Karlos je imao problema sa podlakticom, ali se dobro pripremi za Rolan Garos.

"Kao što sam rekao, mislim da sam igrač kojem ne treba mnogo mečeva da dođem do 100%. Bio sam dobar prve sedmice, posle sam postajao sve bolji i bolji. Svaki dan pre nego što sam dolazio ovde, radio sam sa timom, kako bi izvukli iz mene maksimum i kako bih se pokazao na terenu. Naravno, verujem u sebe svakog dana, sve do poslednje loptice današnjeg meča", istakao je Alkaras.

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu