Nova vest
Tenis 5

9.6.2024.

21:26

Tako blizu, a tako daleko – nešto je do Alkarasa i sudije

Saša Zverev je opet bio nadomak najveće titule u karijeri, ali se opet "ugasio" kada je bilo najpotrebnije.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Pamti i dalje onaj poraz od Dominika Tima u finalu US opena 2020, kada je dva puta bio na dva poena od trofeja, ali, što bi Amerikanci rekli, ispao "čouker".

Eh, da je samo jednom, nego 27-godišnjeg momka iz Hamburga ta užasna igra kada se lomi prati tokom čitavog života na Turu.

Poslednji put sličnu situaciju je imao i na Australijan openu, gde je vodio 2-0 u setovima protiv Danila Medvedeva, koji je najpre smanjio posle taj-brejka trećeg seta, da bi onda započeo preokret.

Zverev je u meču sa Alkarasom imao 2-1 i psihološki momenat na svojoj strani, pošto je treći period rešio tako što je uzeo pet gemova u nizu.

Već je u narednom setu nestao sa terena, dobivši samo jedan gem, da bi u odlučujućem, u kojem po pravilu igra dobro, makar na Rolan Garosu, uspeo da se samouništi.

Nekoliko katastrofalnih udaraca u trećem gemu koštala su ga verovatno i titule ili makar šanse da se ozbiljnije uhvati u koštac sa momkom iz Mursije.

"Kumovala" je i pogrešna odluka sudije već u sledećem gemu na servis Alkarasa, kada je Saša propustio četiri brejk šanse (ukupno je imao 6/23).

Kod jedne od njih, arbitar je gledao pogrešan trag prilikom drugog servisa Karlosa. Može se reći da je ova odluka na štetu Zvereva i te kako uticala na ishod meča.

Nije Saša mogao da veruje šta mu je uradio sudija, baš kao što ni navijači nisu mogli da se načuje nekim neracionalnim potezima Nemca kada se "lomilo".

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Alkaras je uspeo da sačuva stečenu prednost, čak i da je duplira do kraja, pa je tako osvojio treću Grend slem titulu, na trećem različitom turniru.

Time je postao najmlađi igrač u istoriji koji je osvajao najveće titule na tri različite podloge, nakon trofeja na US openu 2022, te Vimbldonu godinu dana kasnije.

Karlitos je do trofeja stigao nakon pauze zbog povrede podlaktice, koja ga je sa terena udaljila u dva momenta, pa je propustio Monte Karlo i Rim.

"Moj tim je uložio neverovatan rad. Vratio sam se posle povrede. Nisam se osećao dobro. Bilo je mnogo sumnji da li ću doći. Zahvalan sam na tome što imam takav tim. Svi u mom timu daju maksimum da se razvijem kao igrač i osoba. Mi smo velika porodica", rekao je Alkaras.

Karlos će od ponedeljka biti drugi igrač sveta, nakon što je prestigao Novaka Đokovića.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu